KotiReseptitOhuet pannukakut kypsyvät ihanan mureiksi: muista ainesosien oikeat suhteet

Ohuet pannukakut kypsyvät ihanan mureiksi: muista ainesosien oikeat suhteet

Täydellisten pannukakkujen tekemisen taito on todellista kulinaristista taikaa, jota monet pitävät saavuttamattomana.Usein kotiäidit törmäävät ongelmiin, kuten revenneeseen taikinaan, kuivuneisiin reunoihin tai liian paksuihin pannukakkuihin.

On kuitenkin olemassa todistettu menetelmä, jolla saadaan aikaan virheettömiä, ohuita ja ilmavia pannukakkuja.Tässä oppaassa paljastamme ammattilaisten niksit ja kerromme yksityiskohtaisesti pannukakkujen valmistusprosessista, josta tulee todellinen mestariteos pöydälläsi ja joka voittaa vieraidesi sydämet.

Vaihe 1 : Ainesosien valinta ja valmistelu.Avain täydellisten pannukakkujen valmistamiseen on ainesosien tarkassa suhteutuksessa.Jokaista litraa nestemäistä pohjaa kohti tarvitaan: 4 tuoretta kananmunaa (mikä on kaksi kertaa enemmän kuin perinteisissä resepteissä), 400 g parhaita jauhoja, 40 g hienoa sokeria, 4 g hienoa suolaa, 80 g voita (valintasi mukaan: puhdistettua kasvisöljyä tai sulatettua voita).Lisääntynyt kananmunien määrä ja muiden komponenttien optimaalinen suhde takaavat taikinan täydellisen koostumuksen ja kimmoisuuden.

Vaihe 2 : Nestemäisen pohjan valmistus.Tärkein salaisuus on erityinen lähestymistapa taikinan nestemäisen osan valmistukseen.Sekoita yhtä paljon maitoa ja vettä (tavallista tai kuohuvaa vettä).Tämä tekniikka edesauttaa tyypillisen, hienohuokoisen, aukkoisen rakenteen muodostumista, joka on virheettömien pannukakkujen tunnusmerkki.Menetelmä estää myös taikinan muuttumisen liian paksuksi, jolloin vaarana on, että pannukakut ovat paksuja ja ’kumimaisia’.

Vaihe 3 : Taikinan kypsentäminen.Aloita sekoittamalla kaikki kuivat aineet huolellisesti erillisessä kulhossa.Vatkaa sitten munat syvällä kulhossa homogeeniseksi ja kaada joukkoon valmis maito-vesiseos.Kaada vähitellen, pieninä annoksina, kuiva seos sekoittaen jatkuvasti vispilällä tai tehosekoittimella pienellä nopeudella, jotta vältytään kokkareilta.Lisää lopuksi sulatettu ja hieman jäähtynyt voi (jos käytät voita) tai huoneenlämpöinen kasviöljy.Sekoita huolellisesti tasaiseksi.

Vaihe 4 : Paistaminen.Kuumenna paistinpannu hyvin keskilämmöllä.Ennen ensimmäisen pannukakun paistamista öljyä paistinpannun pinta kevyesti silikonisiveltimellä tai paperipyyhkeellä.Kaada ohut kerros taikinaa ja levitä se nopeasti koko paistinpannun pinnalle tasaisen pyöreällä liikkeellä kallistamalla paistinpannua eri suuntiin.Paista, kunnes ne ovat molemmin puolin kullanruskeita, ja käännä niitä varovasti ohuella lastalla.

Vaihe 5 : Oikea tarjoilu ja säilytys.Pinoa valmiit pannukakut lämpimälle lautaselle, sivele halutessasi jokaista kevyesti sulatetulla voilla silikonisiveltimellä.Tämä estää niitä kuivumasta ja tarttumasta toisiinsa ja pitää ne pehmeinä ja notkeina.Tarjoa lämpimänä, lempikuorrutteilla, -siirapeilla tai -hunajalla höystettynä.

Noudattamalla näitä ammattilaisen ohjeita voit valmistaa ravintolalaatuisia pannukakkuja, jotka eivät repeä, kuivu tai muutu liian paksuiksi.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten