KotiReseptitMustikat eivät sovi kaikille.Joidenkin meistä pitäisi välttää niitä

Mustikat eivät sovi kaikille.Joidenkin meistä pitäisi välttää niitä

Mustikoiden monien ihanien ominaisuuksien joukossa on muutama, jotka estävät joitakin ihmisiä tarttumasta näihin maukkaisiin marjoihin.Kannattaa tietää nämä, ennen kuin alkaa hillittömästi ahmia violetteja mehukkaita palloja.Ehkä me olemme niitä, jotka eivät saa tehdä niin.

Mustikoiden ominaisuuksia tarkastellessa ei voi välttyä vaikutelmalta, että tämä metsätuote on itse asiassa herkkua jo itsessään.Muut hedelmät saattavat kadehtia sitä näiden hyötyjen laajuudesta.Mustikassa on runsaasti vitamiineja (A-, B-, C-, E- ja PP-vitamiineja), kivennäisaineita (magnesiumia, kuparia, seleeniä, rautaa ja kalsiumia) sekä antosyaaneja, joilla on antioksidanttisia ja syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia.Ne ovat sensaatiomaisia iholle, näkökyvylle, aivoille ja normaalille kolesterolitasolle.

Tämä kaikki kuulostaa hyvin vaikuttavalta, eikö vain? Miksi siis jatkuvasti sanomme, että joidenkin ihmisten ei pitäisi syödä mustikoita? Se ei ole meidän mielipiteemme, vaan kiistaton tosiasia.Mikä parasta, se on jopa enemmän kuin yksi ihmisryhmä.Se on surullista mutta totta; se kannattaa tietää, koska seuraukset siitä, että näitä sääntöjä ei noudateta, ovat epämiellyttäviä.

Mustikat eivät sovi kaikille

Lyhyt truismi aluksi.Mustikoita eivät tietenkään saa syödä ihmiset, jotka ovat allergisia tälle hedelmälle.Onneksi tällaiset poissulkemiset ruoan kulutuksesta ovat hyvin harvinaisia.On kuitenkin huomattava, että toinen vasta-aihe liittyy intoleranssiin fruktoosille, jota mustikoissa on runsaasti.Vaikka tämän hedelmän glykeeminen indeksi on alhainen, sitä ei suositella syötäväksi, kun käytät lääkitystä diabetekseen.

Mustikoita ei tulisi myöskään nauttia munuaissairauksista kärsivien ihmisten.Miksi? Tällainen sairaus tarkoittaa usein korkeaa kaliumpitoisuutta, ja marjassa on sitä jopa 90 mg 100 g:ssa tuotetta.Siksi on noudatettava erityistä varovaisuutta, kun noudatetaan vähäkaliumista ruokavaliota.

Mielenkiintoista on, että lääkärit myös kieltävät mustikoiden nauttimisen favismista kärsiviltä henkilöiltä.Tämä harvinainen sairaus vaikuttaa pääasiassa palkokasveihin (siksi favismista käytetäänkin nimitystä fava-sairaus), mutta kuten käy ilmi, mustikat kuuluvat myös tässä tapauksessa kiellettyjen tuotteiden joukkoon.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten