KotiKeittiöniksitMiten päästä eroon muurahaisista? Vain 2 maustetta keittiöstä

Miten päästä eroon muurahaisista? Vain 2 maustetta keittiöstä

Puutarhamme hyönteiset voivat olla hyvin ärsyttäviä, vaikka kaikki lajit eivät olekaan tuholaisia.Muurahaiset ovat erityisen hankalia, ja niiden populaatiota kannattaa hallita yksinkertaisilla, kotitekoisilla ja ympäristön kannalta turvallisilla menetelmillä.

Muurahaistartunta puutarhassa on vakava ongelma.Aggressiivisten kemikaalien käyttöön ei kuitenkaan tarvitse turvautua.Jo yksinkertainen temppu voi vähentää merkittävästi muurahaisten määrää tontillasi.

Kun muurahaiset aiheuttavat vahinkoa puutarhassa

Lisääntynyt muurahaisten toiminta puutarhassa voi olla todella ärsyttävää.Jo niiden kaikkialle levinneisyys on epämiellyttävää ja voi aiheuttaa epämukavuutta ja pilata tontin esteettisyyden.Nämä hyönteiset aiheuttavat kuitenkin usein paljon enemmän vahinkoa.

Erityisesti silloin, kun muurahaiskannat ovat suuria, vahinkoa voi aiheutua kukkapenkkeihin ja nurmikoihin, joissa esiintyy kumpuja.Näiden hyönteisten kaivamat syvät tunnelit häiritsevät kasvien kehitystä, jolloin ne heikkenevät ja kuolevat.

Muurahaiset vahingoittavat puutarhojamme paitsi suoraan myös liittymällä kirvojen kanssa, syömällä niiden erittämää mesimehua ja suojelemalla näitä tuholaisia, mikä johtaa niiden populaation kasvuun puutarhassa.Lisäksi muurahaiset kantavat taudinaiheuttajia ja levittävät tauteja kasvien välille.

Käytä tätä tuotetta muurahaisiin, niin niitä on paljon vähemmän

On hyvä vähentää muurahaiskantoja ja suojella puutarhaa, mutta on myös tärkeää muistaa, että nämä hyönteiset voivat olla hyödyllisiä, joten niiden torjuntaan ei kannata käyttää aggressiivisia kemikaaleja, sillä ne suhtautuvat välinpitämättömästi ympäristöön ja saattavat vahingoittaa muita puutarhan toivottuja hyönteisiä, kuten pölyttäjiä.

Jos haluat vähentää muurahaisten määrää puutarhassa lähes välittömästi, niitä kannattaa karkottaa mausteilla.Kaneli ja chili – jauhetut tuliset paprikat ovat erityisen tehokkaita niitä vastaan.Sekoita ne keskenään ja ripottele niitä sänkyihin ja muurahaispesien ympärille.Näiden aineiden voimakas haju ärsyttää muurahaisia ja karkottaa niitä, jolloin ne joutuvat vaihtamaan elinympäristöään.

Diatomimassaa muurahaisiin

Toinen keino, jolla voimme päästä eroon muurahaisista, on diatomimassa, joka on jauhemainen diatomikivi, jota käytetään lannoitteena puutarhassa.Kosketus diatomimullan kanssa aiheuttaa muurahaisten panssarin tuhoutumisen, mikä johtaa hyönteisten kuolemaan.

Tätä ympäristöystävällistä tuotetta voidaan käyttää kukkapenkeissä ja myös talon sisäänkäynnillä, jotta päästään tehokkaasti eroon häiritsevistä hyönteisistä.Se tehoaa muurahaisten lisäksi myös muihin tuholaisiin, kuten etanoihin, jotka ovat todellinen vitsaus puutarhoissa.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten