KotiReseptitSen sijaan, että lisäisin niitä keittoon, 'maustan' nämä kasvit niillä.Ne eivät pelkää...

Sen sijaan, että lisäisin niitä keittoon, ’maustan’ nämä kasvit niillä.Ne eivät pelkää tauteja ja tuholaisia

3. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/New Africa).

Tuholaiset ovat suuri riesa puutarhureille.Ne hyökkäävät lähes kaikkien kasvien ja viljelykasvien kimppuun, ja jos et reagoi päättäväisesti ja nopeasti, ne kuolevat nopeasti.Miten niiden kanssa toimitaan? Keittiökaapistasi löytyvät tuotteet voivat auttaa.

Puutarhassa käytettävien ruiskutteiden ei tarvitse olla kalliita ja ympäristöä kuormittavia.Valitse valmiiden tuotteiden sijasta yhtä tehokkaita mutta kotitekoisia menetelmiä.Muun muassa ruokasooda on ihanteellinen, mutta ei pelkästään se.Tuholaisten torjunnassa voit luottaa kahden mausteen tukeen.

Miten päästä eroon kasvien tuholaisista? Käytä mausteita

Sinulla on todennäköisesti keittiön kaapissa melko paljon mausteita, joita käytät maukkaiden aterioiden valmistamiseen.Maun ja terveysvaikutusten lisäksi niillä on kuitenkin myös muita käyttötarkoituksia.Erityisesti kun on kyse mustapippurista ja sinapista.Itse asiassa käy ilmi, että oikein käytettynä ne voivat auttaa sinua puutarhan ongelmissa.Puhumme muun muassa tuholaisista ja rikkaruohoista.Miten niitä voi käyttää?

Mitkä ovat kasvinsuojelumenetelmät? Maan muokkaaminen ja mikään ei pääse sen läpi

Sinappi on voimakkaan hajunsa vuoksi erinomainen pelote, joka estää tehokkaasti ei-toivottuja vieraita ilmestymästä puutarhaan.Se ei vaadi erityistä valmistelua ja sopii kaikille kasveille, olivatpa ne sitten kukkia, pensaita tai viljelykasveja.Jos olet huolissasi tuholaisista, ripottele pieni määrä multaa viljelykasvien ympärille, niin se luo esteen, jonka läpi tuholaiset eivät pääse.

Tämä suojaa sinua muun muassa muurahaisilta ja etanoilta:

 • Salaatti,.
 • kaali,.
 • punajuuri,.
 • Mansikat,.
 • vadelmat,.
 • liljat,.
 • asters,.
 • dahliat,.
 • hupparit.

Miten tehdä luonnollinen spray? Mustapippuri suojaa taudeilta ja tuholaisilta

Toinen tehokas tapa suojella kasveja on mustapippurisuihke.Sen valmistamiseen tarvitset:

 • 1 litra vettä,.
 • 2 ruokalusikallista mustapippuria.
 1. Kiehauta vesi kattilassa, lisää pippuri ja keitä vielä 20 minuuttia.
 2. Ota pois ja anna jäähtyä.
 3. Kun se on jäähtynyt, siivilöi hyvin paksun siivilän läpi ja kaada sitten suihkepulloon.
 4. Käytä puutarhassa enintään kerran kahdessa viikossa.

Pippurisuihke suojaa tehokkaasti kasveja, kuten tomaatteja, papuja, salaattia, porkkanoita, ruusuja, viburnumia sekä pensaita ja hedelmäpuita. Se torjuu kirvoja, karkottaa myyrät ja ehkäisee myös sieni- tai sienitauteja ja vahvistaa kasveja kasvamaan terveesti ja runsaasti.

VINKKI! Älä käytä mustapippurisuihketta useammin kuin kerran kahdessa viikossa.Suihkuta illalla, kun ei ole sateen uhkaa kahden seuraavan päivän aikana.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten