KotiKotitalouden niksitMansikoissa ei ole jälkeäkään kärsästä: muista nämä 3 yksinkertaista tapaa taistella

Mansikoissa ei ole jälkeäkään kärsästä: muista nämä 3 yksinkertaista tapaa taistella

Mansikat ovat yksi suosituimmista ja monien rakastetuimmista marjoista. Sen makea tuoksu ja herkkä maku ilahduttavat meitä joka kesä. Runsaan ja laadukkaan sadon saamiseksi on kuitenkin ponnisteltava. 

 

Jos huomaat kärsäisen mansikoiden kukinnan jälkeen, voit yrittää ajaa sen pois vain mekaanisesti. On parasta tehdä tämä aikaisin aamulla, kun kovakuoriaiset eivät ole aktiivisia kylmästä. Ravista pensaita terävin liikkein ja aseta ämpäri niiden alle – tunnoton kärsäiset eivät pääse pakoon. Näin pääset eroon noin 80 % tuholaisista. Mansikoiden oikea-aikainen ja laadukas käsittely auttaa säilyttämään sadon ja nauttimaan sen herkullisista hedelmistä täysillä.

 

 

Oikea-aikaisen kastelun ja lannoituksen lisäksi on tärkeää tarjota suoja tuholaisilta. Yksi mansikoiden yleisimmistä ja vaarallisimmista vihollisista on kärsäkäskä. Katsotaanpa sen läsnäolon merkkejä ja varotoimia.

 

Yksi merkkejä siitä, että kärsäinen on asettunut mansikoihin, ovat tyypilliset mustat täplät kukissa. Lisäksi, jos silmut alkavat pudota, tämä osoittaa myös, että tuholainen tuhoaa sadon. Siksi on tarpeen seurata huolellisesti kasvien tilaa ja ryhtyä toimiin ensimmäisten merkkien yhteydessä.

 

Ensinnäkin sinappijauhetta voidaan käyttää sinappijauheen pelottelemiseksi pois marjoista. Tätä varten sinun on liuotettava muutama ruokalusikallinen kuivaa sinappia litraan vettä ja ruiskutettava huolellisesti marjat. Tämä on ihmisille ja ympäristölle tehokas ja turvallinen tuote, joka auttaa suojaamaan mansikoita tuholaisilta.

 

Toiseksi toinen epätavallinen mutta tehokas tapa on käyttää hammasjauhetta mintun kanssa. Liuoksen valmistamiseksi tarvitset litran vettä ja 2 ruokalusikallista minttuhammasjauhetta. Kun tämä seos on sekoitettu perusteellisesti, se tulee ruiskuttaa tasaisesti mansikkapensaille. Ominainen tuoksu karkottaa kärsäkärsoja.

 

Kolmanneksi , jos haluat karkottaa kovakuoriaisia ​​luonnollisemmalla tavalla, voit valmistaa koiruohosta. Tätä varten ota kilogramma tuoretta ruohoa ja täytä se 4 litralla vettä. Keitä infuusiota 10 minuuttia, siivilöi se ja lisää vettä 10 litraan. Lisää ¼ pesusaippuaa valmistettuun liemeen. Mansikkapensaat tulee käsitellä tällä liuoksella joko ennen kukintaa tai sadonkorjuun jälkeen.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten