KotiPuhdistusvinkitKun lähdet lomalle, irrota nämä laitteet pistorasiasta.Virtavarkaat

Kun lähdet lomalle, irrota nämä laitteet pistorasiasta.Virtavarkaat

11. 07. 2024 (Kuva: shutterstock.com/Studio113).

Lomamatka lähestyy vääjäämättömästi, joten suunnittelet innokkaasti matkasuunnitelmaa mielenkiintoisiin paikkoihin ja mietit, mitä pakata matkalaukkuun tai reppuun.Kodin valmistelu kodin jäsenten poissaoloa varten vaatii yhtä huolellista analysointia.Kyse on sekä turvallisuudesta että säästöistä.Mitä irrottaa ennen lomaa? Älä jätä huomiotta laitteita, jotka kuluttavat virtaa jopa valmiustilassa.

Pidä kotisi turvassa, kun olet poissa

Jotkut unohtavat tämän ennen lähtöä vallitsevan hämmennyksen ja häiriötekijöiden vuoksi, jotkut pitävät sitä tarpeettomana huolena.Sillä välin on ainakin muutama tärkeä syy miksi on suositeltavaa sammuttaa useimmat elektroniset laitteet ennen lomaa.

 • Ensinnäkin – säästöt. Kaikki eivät kuitenkaan muista, että monet laitteet kuluttavat sähköä myös valmiustilassa. Miksi jätät ne valmiustilaan, kun lähdet kotoa muutamaksi päiväksi tai viikoksi? Tämä on vain ylimääräinen lomakustannus, jota harva ymmärtää tai näkee näillä termeillä.
 • Toiseksi, turvallisuus. Kaikenlaista voi tapahtua, kun olemme poissa.Sähkökatkoksia, oikosulkuja tai rajuja myrskyjä.Kuten kuuluisa sanonta kuuluu: varovainen on aina turvallinen. Äärimmäisissä tapauksissa oikosulkuja ja tulipaloja voi sattua, ja tieto tästä vie täysin loman nautinnon ja aiheuttaa ongelmia.
 • Mitä irrottaa ennen lomalle lähtöä?

  Valtaosa kotiin jätetyistä laitteista on syytä irrottaa pistorasiasta.Keskity ensin televisioon, tietokoneeseen, tulostimeen, skanneriin, WiFi-reitittimeen, pelikonsoliin .Laitteen palavat LEDit osoittavat, että virtaa kuluu edelleen.Ehkä suhteellisen pieni määrä, mutta miksi tuhlaisimme resursseja, kun olemme kuitenkin niin kaukana?.

  Älkää unohtako keittiötä ja kylpyhuonetta. Pyykinpesukonetta, kuivausrumpua, vedenlämmitintä, astianpesukonetta, mikroaaltouunia tai vedenkeitintä ei pitäisi kytkeä pistorasiaan, kun olemme poissa.Keskittykää pieniin asioihin.Jos jätät latureita kotiin, varmista, ettei niitä ole kytketty tarpeettomasti.Samoin jatkojohdot, joissa on kaikki elektroniset laitteet, aiheuttavat tarpeetonta virran menetystä, kun ne kytketään pistorasiaan.

  Jääkaappi lomatilassa

  Jääkaappi on laite, jonka on oltava jatkuvasti toiminnassa toimiakseen oikein.Voimme kuitenkin minimoida energiankulutuksen .Älkäämme tehkö suurta ruokavarastoa ennen lähtöä ja yrittäkö kuluttaa jo kerättyä ruokaa. Mitä vähemmän tavaraa jää hyllyille, sitä tehokkaammin jääkaappi toimii ilman, että kuormitetun laitteen sähkönkulutus lisääntyy asetetun lämpötilan ylläpitämiseksi.

  Vasta kun olet onnistunut kuluttamaan kaiken ruoan, voit sammuttaa sen.Muista tällöin jättää pois päältä kytketyn jääkaapin ovi raolleen hyvän ilmanvaihdon mahdollistamiseksi.

  Neuvoja ongelmalaitteita varten

  Tapahtuu, että emme pääse helposti sammuttamaan joitakin laitteita. Näin käy esimerkiksi uunin tai keittolevyn kanssa.Tällaisessa tilanteessa on suositeltavaa kytkeä pois päältä sellaisten sähköpiirien sulakkeet, joiden toimintaa ei tarvita loman aikana .

  Kuten voitte helposti arvata, jätämme päälle vain piirin, joka vastaa jääkaapin ja turvallisuuden parantamiseen käytettävien laitteiden toiminnasta – hälytys- ja valvontalaitteet.

  Source: paragrafbiuro

  Niko Ahlqvist
  Niko Ahlqvist
  Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
  RELATED ARTICLES

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  Am beliebtesten