KotiVinkkejä kotiinKaada vähän vettä maljakkoon.Ruusut kestävät jopa 2 viikkoa

Kaada vähän vettä maljakkoon.Ruusut kestävät jopa 2 viikkoa

11. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Oddy2553).

Upeat leikkokukat voivat olla sensaatiomainen koriste kotona.Maljakkoon asetetut kasvit kuitenkin kuihtuvat jonkin ajan kuluttua ja ne voi vain heittää pois.Mitä voidaan tehdä, jotta kukat kestäisivät pidempään? Kävi ilmi, että tähän on olemassa nokkela tapa.

Leikkokukat.Mitä voi tehdä, jotta niistä voisi nauttia pidempään?

Ruusut, tulppaanit tai kauniisti asetellut kukkakimput maljakoissa ovat täydellinen koriste mihin tahansa kotiin.Valitettavasti monissa tapauksissa kukkien käyttöikä päättyy muutaman päivän kuluttua ja kuihtuneet kasvit voi vain heittää pois. Onneksi on olemassa keino nauttia niistä pidempään.Mikä se tarkalleen ottaen on?

Pidentääkseen maljakoissa olevien koristekasvien käyttöikää monet ihmiset käyttävät. valkaisuainetta.Kaada vain kirjaimellisesti muutama tippa vettä maljakkoon ja kukat kestävät pidempään. Mikä on syy tähän? Valkaisuaine poistaa vedessä olevat bakteerit, jotka ovat vastuussa kasvin kuihtumisesta.Tällä menetelmällä ruusut voivat kestää jopa kaksi viikkoa.

Kukat maljakossa kestävät kauemmin.Katso muita tehokkaita menetelmiä

Miten muuten saat kukat kestämään maljakossa pidempään? On käynyt ilmi, että on erittäin tärkeää vaihtaa vesi säännöllisesti. Lisäksi näiden kasvien varret on hyvä leikata kevyesti joka päivä.Lyhennä niitä vain noin 1-2 cm.Tämä kannattaa tehdä terävillä saksilla, jotta varsi ei tuhoudu .

Mielenkiintoista on, että aspiriinia voidaan käyttää myös kukkamätää aiheuttavien bakteerien poistamiseen.Tämän lääkkeen pitäisi vähentää kasvien nopean kuihtumisen riskiä. Murskaa vain puolikas aspiriinitabletti ja kaada se maljakkoon.Voit myös käsitellä leikkokukkia pienellä määrällä sokeria (noin puoli teelusikallista).Tämä lisäaine pitää kasvit tuoreempina pidempään.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten