KotiUusiokäyttöideatKukaan ei odota räjähtävää vesimelonia.Ja näin voi todella tapahtua

Kukaan ei odota räjähtävää vesimelonia.Ja näin voi todella tapahtua

03. 07. 2024 (Kuva: youtube.com/@Muddcreek tiktok.com/@bubblesnbabs).

Ole varovainen melonien kanssa, ne voivat räjähtää.Niin absurdilta kuin tämä kuulostaakin, tämä on todellinen riski, joka kasvaa ulkolämpötilan myötä.Et todellakaan halua siivota keittiötä jäljelle jääneistä ruiskutetuista vesimeloneista.

Vuonna 2011 tiedot Aasiassa tapahtuneesta salaperäisestä ilmiöstä kiersivät maailman tiedotusvälineitä.Eräs 20 kiinalaisen maanviljelijän ryhmä Keltaisenmeren Jinagsu-provinssissa ilmoitti, että tuntemattomasta syystä heidän pelloillaan olevat vesimelonit räjähtivät kuin jäätelöpuikot. Japanista tuoduista siemenistä viljeltyjä hedelmäkasveja tuhoutui valtavat hehtaarit, ja ilmiön selittäminen tuotti monia ongelmia.

Räjähtäviä meloneita pelloilla.Miten tämä tapahtui?

Maanviljelijät, jotka ovat viljelleet niitä yli 20 vuotta, korostivat toimittajien haastatteluissa, etteivät he ole koskaan ennen nähneet mitään vastaavaa. Kiinan keskustelevision toimittajat kertoivat myöhemmin, että tilanne johtui kemikaalien liiallisesta käytöstä kasvien kasvun edistämiseksi. Ongelmana oli kuitenkin se, että vesimelonit räjähtivät myös sellaisten viljelijöiden pelloilla, jotka eivät ilmeisesti käyttäneet torjunta-aineita. Hämmentyneet asiantuntijat päättelivät, että erittäin korkeat lämpötilat ja melonien poikkeuksellinen koko olivat varmaan tärkeimmät tekijät, BBC kertoi kerran.

Lehdistössä dokumentoitu tapaus osoittaa, kuinka yllättyneitä yleisö oli kertomuksista räjähtävistä meloneista. Yllätys ei ollut vähäisempi myöskään kesällä 2023, kun amerikkalaisissa tiedotusvälineissä ilmestyi raportteja vastaavien ilmiöiden kasvavasta aallosta. Melonit ovat räjähtäneet sellaisten ihmisten keittiön työtasoilla, jotka eivät tajunneet riskiä edes 24 tunnin kuluessa siitä, kun ne oli tuotu kaupasta kotiin, ja sosiaalisen median alustoilla on julkaistu videoita, joissa näkyy hedelmien räjähdysten aiheuttamaa tuhoa.Oli myös niitä, jotka olivat hieman onnekkaampia ja löysivät näytteitä, jotka eivät räjähtäneet, vaan tihkuivat tai erittivät vaahtoa.

@caromandrea Onko sinulle käynyt näin????? Ostin tämän vesimelonin lauantaina ja tiistaiaamuna se räjähti ja oli sisältä tyhjä.Kuunnelkaa tätä ääntä. Ällöttävää ällöttävää ällöttävää.#fyp #fypシ #watermelondisgusting #quebectiktok #quebec #watermelonfail #watermelon ♬ son original – cmandrea.

On spekuloitu ja pohdittu, onko kyseessä ilmastollinen vai alueellinen poikkeama, sillä vesimeloneita viljellään Yhdysvalloissa pääasiassa sellaisissa osavaltioissa kuin Arizona, Texas, Kalifornia, Florida, Delaware ja Texas. Ehkä ongelma oli esimerkiksi vesi, joka valui maatalouspelloille tiloilta, joilla pidettiin eläimiä?

Ehkä kyse oli epäsäännöllisyyksistä hedelmien kuljetuksessa plantaasilta kauppoihin? Jokainen näistä tekijöistä on jossain määrin tärkeä, mutta samanlainen tapahtuma voi sattua kenen tahansa keittiössä.Kyllä, jopa Slovakiassa.Varsinkin kun ulkona on todella kuuma.

Onneksi hän osti pienen melonin.Se räjähti yöllä

Martina sai tämän selville, kun hän osti pienen kokonaisen vesimelonin supermarketista myöhäisessä, epäsuotuisan lämpimässä toukokuussa 2024. Hedelmän kuori näytti terveeltä ja kypsältä, joten ostettuaan sen hän jätti sen lojumaan keittiön tiskipöydälle ajattelematta asiaa sen enempää.

Räjähdys tapahtui yöllä.Hänen mukaansa meloni kerran ’räjähti’ ja samalla ’tulvi ja tahrasi koko keittiön’.

„Lattia, sohva, useita kymmeniä kirjoja“.

– luettelee tappiot.

„Siivosin puolet yöstä, ja asunto haisi silti, vaikka mitä tein.Sitten pesin viisi kertaa ja haisi edelleen hapanmelonille“.

– muistelee tämän episodin jälkimaininkeja.

Hän lisää, että siitä huolimatta hän oli onnekas, koska hedelmä oli melko pieni ja keittokomeron vieressä oleva sohva imi roiskeet toiselta puolelta.Tapahtumasta järkyttyneenä hän unohti ottaa kuvan taistelukentästä, kun hän ryhtyi heti siivoamaan ..

„Se on varmasti yksi järjettömimmistä asioista, joita minulle on koskaan tapahtunut“.

hän sanoi.

Kuukausi vesimeloniräjähdyksen jälkeen Martina tuntee yhä sen vaikutukset.

„Taistelen yhä hedelmäkärpäsiä vastaan, koska roiskuneet kirjat eivät ole täysin tuulettuneet“.

– kuvailee.

Hän vakuuttaa, että hän ei voi syödä vesimelonia seuraaviin vuosiin, koska aina kun hän haistaa hedelmän, hän tuntee pahoinvointia. Tämä ei ole yllättävää, sillä kukaan ei odota espanjalaista inkvisitiota ja räjähtäviä vesimeloneita omassa kodissaan.

Miksi vesimelonit räjähtävät?

Yksinkertainen vastaus on, että melonit räjähtävät useammin, koska on kuuma.Kun ne altistuvat korkeille lämpötiloille, esim.kun niitä kuljetetaan varastoihin ja myymälöihin, jossain vaiheessa ne lakkaavat kypsymästä ja yksinkertaisesti alkavat pilaantua ja käydä.Ne ovat erityisen alttiita tälle, koska niiden hedelmäliha sisältää suhteellisen paljon fruktoosia eli luonnollisia sokereita.Jos hedelmät vahingoittuvat jollakin tavalla, esim.Jos hedelmä vaurioituu, vaikka vain pieni repeämä varresta, erilaiset luonnossa esiintyvät mikro-organismit, kuten bakteerit tai hiivat, voivat tunkeutua sisään.

Miten välttää samanlainen onnettomuus? Asiantuntijat neuvovat ensinnäkin säilyttämään melonit jääkaapissa tai muussa todella viileässä paikassa.Hedelmiä ei saa jättää aurinkoon.Toinen taktinen veto olisi sijoittaa hedelmät sellaiseen paikkaan, että vaikka ne pilaantuisivat sisältä, räjähdyksen sattuessa vaikutusalue olisi minimaalinen, esim.laatikkoon, kannelliseen astiaan tai ruukkuun.Tämä helpottaa puhdistamista.

@bubblesnbabs Vaahtoava vesimeloni! Mitä!!! #vesimeloni ♬ alkuperäinen ääni – Bubbles & Babs.

Kannattaa katsoa vesimelonia tarkemmin kaupassa ja tarkistaa, onko siinä halkeamia, naarmuja tai reikiä. Mitä tiiviimpi ja kiinteämpi kuori on, sitä todennäköisemmin hedelmäliha säilyy ehjänä käymisprosessien läpi. Muista myös, että jos melonimme alkaa pitää ääntä, sihisee, kuplia, sen sisältö poreilee tai tihkuu, se on hävitettävä huolellisesti biojätteeseen.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten