KotiReseptitKananmunat säilyvät jääkaapissa viikon pidempään: kokeile tätä kasviöljyn flyygeliä

Kananmunat säilyvät jääkaapissa viikon pidempään: kokeile tätä kasviöljyn flyygeliä

Kananmunat ovat ruokavalioomme kuuluva välttämätön ruoka, jossa on runsaasti proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita.Väärin säilytettynä ne kuitenkin pilaantuvat melko nopeasti, mikä aiheuttaa ruokahävikkiä ja taloudellisia menetyksiä.Onneksi on olemassa yksinkertainen ja tehokas tapa pidentää kananmunien säilyvyyttä merkittävästi, jota käytettiin aktiivisesti jo neuvostoaikana.

Menetelmä perustuu suojakalvon muodostamiseen kuoreen, joka estää ilman pääsyn kuoreen ja siten tuotteen pilaantumisen.

Ensinnäkin munien ostamisen jälkeen ne on pestävä välittömästi perusteellisesti ja kuivattava puhtaalla pyyhkeellä.Tämä vaihe on tärkeä kuoressa mahdollisesti olevien epäpuhtauksien ja bakteerien poistamiseksi.

Toiseksi, päällystä jokainen muna ohuella kasviöljykerroksella ja anna sen kuivua.Öljy muodostaa suojakalvon, joka estää ilmaa ja bakteereja pääsemästä sisään.

Kolmanneksi munat on käärittävä paperiin ja jätettävä pimeään paikkaan kahdeksikymmenenneljäksi tunniksi.Tämä antaa kalvon lopullisesti muodostua ja kovettua.

Neljänneksi , kun kaksikymmentäneljä tuntia on kulunut, munat voidaan laittaa jääkaappiin jatkosäilytystä varten.

Noudattamalla tätä yksinkertaista ja hyväksi havaittua menetelmää voit pidentää kananmunien säilyvyyttä huomattavasti ja välttää ennenaikaisen pilaantumisen.Kasviöljyn suojakalvo ei ainoastaan estä ilman tunkeutumista, vaan luo myös lisäesteen pilaantumista aiheuttaville bakteereille ja mikro-organismeille.Näin voit nauttia tuoreista ja laadukkaista kananmunista pidempään, säästää rahaa ja vähentää ruokahävikkiä.Tämä menetelmä oli suosittu neuvostoaikana, ja se on edelleen ajankohtainen, sillä se on yksinkertainen ja tehokas ratkaisu munien säilyvyyden pidentämiseen.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten