KotiKeittiöniksitMitä voit tehdä, jotta jääkaappisi kuluttaisi vähemmän sähköä? Yksinkertaiset tavat säästävät rahaa

Mitä voit tehdä, jotta jääkaappisi kuluttaisi vähemmän sähköä? Yksinkertaiset tavat säästävät rahaa

6. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Cast Of Thousands).

Jääkaapit ovat laitteita, jotka aiheuttavat merkittävää sähkönkulutusta kotona.Tämä pätee jopa hyvään energialuokkaan kuuluviin laitteisiin.Mitä voidaan tehdä, jotta jääkaappi kuluttaisi vähemmän sähköä? Jääkaapin sammuttaminen ei ole vaihtoehto.Silti pienet muutokset päivittäisissä tottumuksissa edistävät energiatehokkaamman jääkaapin käyttöä.

Kuinka paljon sähköä jääkaappi kuluttaa?

Sen on oltava käynnissä jatkuvasti.Yksi harvoista kodin laitteista, jotka toimivat ympäri vuorokauden. Jääkaapit aiheuttavat 20-30 prosenttia kotitalouksien sähkökustannuksista. Arvio.Sitä ei voi sammuttaa muutamaksi tunniksi päivällä. Mitä voimme tehdä, jotta se käyttäisi vähemmän sähköä?

On käynyt ilmi, että jokapäiväiset tavat, joihin emme edes kiinnitä huomiota, voivat lisätä energiankulutusta. Ja siten korkeampiin laskuihin.Ne myös lyhentävät laitteen käyttöikää.Ne voivat olla syynä rikkoutumisiin.Ehdotamme, miten ne voidaan poistaa. Mihin kiinnittää enemmän huomiota?.

Minkä lämpötilan pitäisi olla jääkaapissa?

Optimaalisen lämpötilan tulisi olla 3-5 °C. Nämä ovat oikeat olosuhteet elintarvikkeiden säilyttämiselle.Pidennät niiden säilyvyyttä. Tällä jäähdytystasolla voit myös minimoida liiallisen energiankulutuksen.

Tuhoisa tapa, joka saa jääkaappisi käyttämään enemmän sähköä

Sotket keittiössä, kun olet tekemässä kotiruokaa? Kuka ei tunnista sitä? Kaiken tämän kiireen keskellä on kuitenkin tärkeää, ettet unohda käyttää jääkaappiasi oikein. Jääkaapin ovi kannattaa avata vain lyhyeksi ajaksi.Ole erityisen varovainen, kun otat ruokaa jääkaapista. Älä jätä niitä auki.

Pienikin aukko johtaa tarpeettomaan kylmähäviöön. Lämmin ilma pääsee laitteeseen.Tämä aiheuttaa sen, että jääkaappi tarvitsee enemmän energiaa jäähtyäkseen asetettuun lämpötilaan. Tarkista myös tiivisteiden kunto säännöllisesti.

Tilaa ensin

Järjestyksen pitäminen jääkaapissa mahdollistaa sen, että löydät nopeasti tarvitsemasi tuotteet milloin tahansa.Et siis tuhlaa arvokkaita minuutteja niiden etsimiseen laitteen nurkista ja koloista.Kuten jo mainittiin. Jääkaapin oven tiheä avaaminen vaikuttaa kielteisesti jäähdytyksen tehokkuuteen.Voi olla hyvä tapa säilyttää elintarvikkeita erityisastioissa.Ne auttavat sinua pitämään asiat järjestyksessä.

Muista tarkistaa jääkaapin sisältö usein ja poistaa ei-toivotut tuotteet.Ei myöskään kannata aliarvioida laitteen säännöllisen sulatuksen tehtävää. Jäästä eroon pääseminen tasoittaa kylmätilan kapasiteetin pienenemistä.Tämä edistää sen asianmukaista toimintaa.

Onko jääkaappisi puhkeamassa saumoistaan? Se ei ole sille hyväksi

Etenkin lämpiminä kesäpäivinä laitteeseen päätyy enemmän tuotteita. Teet suuren ruokavaraston.Pidetäänkö jääkaappisi ääriään myöten täynnä? Todennäköisesti sinun on mietittävä tapojasi uudelleen.Avoimen tilan puute jääkaapissa estää kunnollisen ilmankierron.Tämä näkyy myös lisääntyneenä energiankulutuksena. Se tekee sähkölaskussa olevasta summasta epämiellyttävää katsottavaa.

Vältä tätä toimintaa kuin ruttoa

Tarkoitan kuuman ruoan laittamista jääkaappiin.Se joutuu toimimaan huippunopeudella.Tämä tekee siitä energiasyöjän. Tällainen virhe voi johtaa myös toimintahäiriöön jäähdytysjärjestelmän ylikuormittumisen vuoksi.

Kytke laite pois päältä, kun se on mahdollista

Joskus ilmeisimmät ratkaisut ovat parhaita. Hyvä tapa pienentää sähkölaskua on sammuttaa jääkaappi tilapäisesti. Tyhjennä se ennen pitkää poissaoloa kotoa, kuten ennen lomamatkaa.Sitä ei tarvitse jättää päälle.Kuitenkin sen voi kytkeä pois päältä, kun olet onnistunut käyttämään kaikki jääkaapissa ja pakastimessa tähän mennessä säilytetyt tuotteet.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten