KotiPuhdistusvinkitHankkiudu eroon sammaleesta puutarhassa.Osta tämä vain paperikaupasta

Hankkiudu eroon sammaleesta puutarhassa.Osta tämä vain paperikaupasta

Nurmikko luo tilaa rentoutumiseen, tarjoaa taustan kukkien ja pensaiden kasvulle ja on ennen kaikkea puutarhan koriste.Tasaisesti leikattu vihreä matto näyttää kauniilta, mutta joskus vaikutelman pilaa sammal.

Huomaamattomat rykelmät irtoavat nopeasti toisistaan ja valtaavat yhä suuremman alueen puutarhasta, jolloin nurmikon kasvattaminen on hyvin vaikeaa.Miten pääset eroon sammaleesta tontillasi?

Sammal tuhoaa nurmikon

Sammal liittyy yleisimmin metsiin ja luonnonvaraisiin kasviyhteisöihin, mutta sitä esiintyy joskus myös puutarhoissa.Se suosii kosteita ja varjoisia paikkoja, joten jos tontillasi on korkeita puita ja pensaita, sammalen esiintyminen on hyvin todennäköistä.

Vaikka nämä kasvit näyttävät hyvin huomaamattomilta – ne ovat yleensä vain muutaman senttimetrin korkuisia – ne kasvavat hyvin nopeasti ja vievät ylimääräisiä alueita tontilta.Juuri tämä laajuus on sammaleen suurin ongelma puutarhassa.

Nurmikolla sammal kasvaa runsaasti, mikä ei ainoastaan pilaa visuaalista vaikutusta, vaan myös vahingoittaa muita kasveja syrjäyttämällä niitä puutarhasta.Heti kun huomaat nurmikollasi sammalryppäitä, sinun on päästävä niistä eroon mahdollisimman pian.

Hankkiudu eroon sammaleesta puutarhastasi

Jos annat sammaleen kasvaa, se valtaa nopeasti koko nurmikon.Ravinteita ja vettä sekä avointa tilaa vailla olevat ruohonlehdet eivät pysty menestymään.

Varmista ensin, että olosuhteet tontillasi ovat sopivat.Sammal ei pidä aurinkoisista paikoista, joten on hyvä varmistaa, että puutarhaan pääsee valoa.Älä myöskään kastele maaperää – liiallinen kosteus edistää sammalen kasvua.

Nurmikon hoito, kuten ruohonleikkaus ja ilmastus, on hyvä ajatus.Sammalta voidaan käsitellä myös kemiallisesti, mutta rahanmenon sijaan kannattaa valita turvallisempia ja halvempia menetelmiä.

Näin voit torjua sammalta.

On vielä yksi asia, jota sammal vihaa – emäksinen maareaktio.Nämä itsepäiset kasvit viihtyvät happamissa ympäristöissä, joten sinun on toimittava toisinpäin, ts.j.happamoittaa maaperää.Tähän on olemassa yksinkertainen keino, nimittäin tavallinen liitu, jota saa paperikaupasta.

Liidussa on korkea kalsiumpitoisuus, jolla on happamuutta vähentävä vaikutus.Murskaa yksinkertaisesti pieni paketti liitua ja ripottele jauhetta nurmikolle, ripottele sitä umpeenkasvaneille alueille.Kastelun jälkeen kalsium tunkeutuu maaperään ja luo epäsuotuisan ympäristön sammaleen kasvulle.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten