KotiReseptitHaluatko nukkua paremmin kuumana yönä? Katso mitä syöt

Haluatko nukkua paremmin kuumana yönä? Katso mitä syöt

Kesä on lomien, auringonpaisteen ja pitkien päivien aikaa, mutta se on myös kuuman sään aikaa, joka voi vaikeuttaa levollisen yöunen saamista.Korkeat lämpötilat voivat aiheuttaa unettomuutta, heräämistä yöllä ja yleistä huonovointisuutta.Jos et saa kunnon unta kuumina öinä, kannattaa tehdä muutamia muutoksia nukkumaanmenorutiineihisi.

Miksi meidän on niin vaikea nukkua kuumalla säällä?

Kesäyönä useammalla kuin yhdellä ihmisellä on vaikeuksia nukahtaa ja herätä seuraavana aamuna virkeänä ja täynnä elämää.Miksi näin tapahtuu? Ensinnäkin kehomme laskee luonnollisesti lämpötilaa nukkuessaan, mikä on vaikeaa korkeissa lämpötiloissa.Lämpö voi häiritä unen eri vaiheita, mukaan lukien tärkeä REM-vaihe , mikä johtaa palautumisen puutteeseen.

Lisäksi liiallinen hikoilu aiheuttaa epämukavuutta, ja makuuhuoneen riittämätön ilmastointi tai ilmanvaihto pahentaa hengenahdistuksen tunnetta .Kesällä pidemmät päivät ja enemmän auringonpaistetta voivat myös häiritä vuorokausirytmiämme ja viivästyttää melatoniinin eritystä, mikä vaikeuttaa nukahtamista.Tämän seurauksena kuuma sää voi johtaa univajeeseen ja väsymykseen.

On kuitenkin olemassa muutamia temppuja, joiden avulla kuumien öiden ei tarvitse vaivata meitä niin paljon ja nukahtaminen ja aamulla virkeänä herääminen helpottuu.

Hyvin valmisteltu makuuhuone merkitsee hyviä yöunia

Makuuhuoneen valmistelu ennen nukkumaanmenoa on tärkeää vuodenajasta riippumatta, mutta kesällä se on erityisen tärkeä tehtävä, jos haluamme nukkua hyvin.Ennen kaikkea on siis varmistettava, että huoneen lämpötila, jossa nukut, on optimaalinen.Asiantuntijoiden mukaan se on noin 18-22 °C.Jotta huone pysyisi viileänä, on hyvä ajatus sulkea ikkunat ja verhot päivällä, jotta kuuma ilma ja auringonvalo pysyvät poissa.Illalla, kun lämpötila laskee, voit tuulettaa huoneen.

Lisäksi kannattaa investoida sopiviin vuodevaatteisiin, jotka eivät kuumenna kehoa ylimääräisesti.Valitse kesällä kevyitä, hengittäviä materiaaleja, kuten puuvillaa tai pellavaa.Synteettiset kankaat eivät sen sijaan sovellu kuumiin öihin, sillä ne voivat sitoa lämpöä ja lisätä tukehtumisen tunnetta.

Viilennä kehoasi ennen nukkumaanmenoa

Ota haalea kylpy tai suihku ennen nukkumaanmenoa alentaaksesi kehon lämpötilaa.Veden ei pitäisi olla liian kylmää, jotta et kärsi lämpöshokkia, mutta tarpeeksi viileää, jotta olosi helpottuu.

Voit kokeilla viilentää vuodevaatteita ennen nukkumaanmenoa. Miten se tehdään.Laita tyynyliinat tai lakanat pakastimeen muutamaksi minuutiksi ennen nukkumaanmenoa.Tämä antaa tilapäisen viilentävän tunteen, joka auttaa sinua nukahtamaan.

Päivällä tapahtuva nesteytys auttaa myös yöllä

Päivän kuumuudessa tapahtuva nesteytys on erittäin tärkeää, ja se heijastuu siihen, miltä meistä tuntuu yöllä.Siksi on hyvä idea juoda runsaasti vettä koko päivän ajan, jotta vältytään „kiinni&#8220 oikeasta nestemäärästä juuri ennen nukkumaanmenoa.Näin minimoidaan mahdollisuus herätä käymään vessassa, mikä kuumina öinä voi aiheuttaa nukahtamisen uudelleen.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, ettei juo kofeiinia ja alkoholia illalla.Nämä voivat kuivattaa kehoa, jolloin meidän on vaikeampi nukahtaa.

Se, mitä syömme, vaikuttaa uneen

Nestehoidon lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä syömme – erityisesti päivällisellä. Kuumina päivinä on parempi luopua raskaista aterioista ja prosessoiduista elintarvikkeista, sillä näiden elintarvikkeiden sulattaminen kestää hyvin kauan.Viimeinen ateria kannattaa myös syödä hyvissä ajoin.On suositeltavaa syödä viimeistään kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa.Näin kehosi ehtii sulattaa ruoan ja voit keskittyä lepäämiseen.

Rentoutuminen ennen lämmintä yöunta

Ennen nukkumaanmenoa lämpiminä öinä on myös hyvä turvautua rentoutumiseen tekniikoita kehon rentouttamiseksi.Ensinnäkin meditaation tai syvähengityksen harjoittelu ennen nukkumaanmenoa auttaa rentouttamaan mieltä ja kehoa, mikä puolestaan helpottaa nukahtamista myös kuumuuden haastavissa olosuhteissa.

On myös hyvä idea pidättäytyä katsomasta näyttöjä illalla.Televisioiden, tietokoneiden ja älypuhelimien lähettämä sininen valo häiritsee unesta vastaavan hormonin, melatoniinin, tuotantoa.Kuumalla säällä, joka jo itsessään rasittaa kehoa, on suositeltavaa olla lisäämättä sen työmäärää ja luopua etukäteen internetin selaamisesta tai television katselusta.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten