KotiMielenkiintoinenEurooppaa uhkaa suuri sähkökatkos.Nämä maat ovat jo kokeneet sen

Eurooppaa uhkaa suuri sähkökatkos.Nämä maat ovat jo kokeneet sen

Euroopassa on parhaillaan käynnissä ennennäkemätön energiakokeilu.Valitettavasti luotamme tähän kokeiluun ilman varasuunnitelmaa sen varalta, että se epäonnistuu.Yhä enemmän luotetaan uusiutuviin energialähteisiin eli aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan.Vesivoimaa voidaan hallita pumppusäiliön avulla, mutta aurinko- ja tuulivoima eivät ole yhtä hyvin ennustettavissa.

Sähkökatkosten uhka

Euroopan sähköverkko on vahvasti yhteen kytketty, ehkä enemmän kuin monet tietävätkään.Maiden väliset erot ovat kuitenkin kasvamassa.Esimerkiksi Saksa panostaa tuuli- ja aurinkovoimaan, kun taas jotkut muut maat keskittyvät ydinvoimaan.On olemassa huoli siitä, että tämä sähköjärjestelmän kokeilu voi päättyä katastrofiin.

Vaarana on laajalle levinnyt sähkökatkos, joka voi vaikuttaa kokonaisiin alueisiin tai jopa maihin.Tällainen katkos voisi kestää päiviä, ja yhteiskunnan perussäännöt voisivat romahtaa nopeasti.

Esimerkki Balkanilta

Balkanin niemimaalla hiljattain tapahtunut tapahtuma havainnollistaa, miltä tämä voisi näyttää.Serbiassa kaukovirtajohto syttyi tuleen ja sähköverkko ylikuormittui ilmastointilaitteiden massiivisen käytön vuoksi helleaallon aikana.Sähkökatkos koski viittä maata: Kroatiaa, Serbiaa, Albaniaa, Montenegroa sekä Bosnia ja Hertsegovinaa.Vaikka katkos kesti vain kolmesta neljään tuntia, se aiheutti merkittäviä ongelmia.

Lyhyen katkoksen seuraukset

Jo lyhyen katkon aikana ilmeni vakavia ongelmia.Suurimmissa kaupungeissa liikenne romahti, kun liikennevalot eivät toimineet.Kauppakeskuksissa puhkesi paniikki, kun valot sammuivat.Tämä tilanne osoittaa, kuinka hauras nykyinen yhteiskuntamme on.Joidenkin keskeisten palvelujen pienikin väheneminen voi aiheuttaa kaaoksen.

Johtopäätös

On käynyt ilmi, että energiaturvallisuudella leikkimisellä voi olla vakavia seurauksia.Yhteiskuntamme on paljon haavoittuvampi kuin luulemme.Riittää pieni poikkeama energiansaannissa, ja joudumme nopeasti vaikeuksiin.Siksi on tärkeää, että meillä on hyvin harkitut ja luotettavat varasuunnitelmat, joilla varmistetaan vakaa ja varma energiansaanti.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten