KotiReseptitAloita syömään kaksi kananmunaa päivässä.Kaikki tämä parantaa kehoasi

Aloita syömään kaksi kananmunaa päivässä.Kaikki tämä parantaa kehoasi

Kananmunat eivät ole vain maukas ja täyttävä aamiaisruoka, vaan myös monien tärkeiden ravintoaineiden rikas lähde.Munien säännöllisellä syömisellä voi olla monia etuja terveydellemme, joten harkitse niiden sisällyttämistä päivittäiseen ruokavalioosi.

Sen jälkeen kun tutkijat havaitsivat, että munilla ei ole kielteistä vaikutusta kolesterolitasoihin , ne ovat kasvattaneet suosiotaan osana terveellistä ruokavaliota.Kananmunien syömisen hyödyt ovat kuitenkin paljon laajemmat.Siksi on syytä pohtia, mitä muutoksia kehossamme voi tapahtua, kun syömme kaksi munaa joka päivä.

Kananmunia voidaan epäilemättä luonnehtia täydelliseksi superfoodiksi.Ne sisältävät elimistön tarvitsemia aminohappoja, mikä tarkoittaa, että ne ovat täydellinen proteiininlähde.Nämä puolestaan ovat välttämättömiä elimistön moitteettoman toiminnan kannalta; ne hyödyttävät luita, lihaksia ja kudoksia.Entä mitä erityisiä terveyshyötyjä voimme saavuttaa syömällä kananmunia säännöllisesti? Yksi asia on varma: kehosi on erittäin tyytyväinen tällaiseen päätökseen.

1.Aivot alkavat toimia paremmin

Kananmunat ovat erittäin hyödyllisiä aivojemme terveydelle, kiitos suuren määrän koliinia , joka on keskeinen ravintoaine, jota tarvitaan tämän elimen asianmukaiseen kehitykseen ja toimintaan.Koliinilla on monia tärkeitä tehtäviä kehossamme, muun muassa se on välttämätöntä hermoston moitteettoman toiminnan kannalta.Näihin toimintoihin kuuluu asetyylikoliinin tuotanto, joka on neurotransmitteri, jolla on keskeinen rooli muistiin, oppimiseen ja keskittymiseen liittyvissä prosesseissa.

Ravinnon aiheuttama koliinin puute voi johtaa useisiin terveysongelmiin, kuten muistin heikkenemiseen, keskittymisvaikeuksiin ja oppimisvaikeuksiin.Siksi on erittäin tärkeää, että elimistö saa riittävästi koliinia, ja yksi helpoimmista ja maukkaimmista tavoista saavuttaa tämä on syödä säännöllisesti kananmunia.

Esimerkiksi Neurobiology of Learning and Memory -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että henkilöt, jotka söivät kaksi kananmunaa päivässä neljän viikon ajan, paransivat tuloksiaan muisti- ja keskittymiskykytesteissä.Toisessa The Journal of Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että lapset, jotka söivät kananmunan päivässä kahdeksan viikon ajan paransivat pisteitään muistia ja oppimista koskevissa testeissä.

2.Ihon ja silmien suojaus

Kananmunat sisältävät luteiinia ja zeaksantiinia, jotka ovat antioksidantteja.Nämä ainutlaatuiset kemikaalit suojaavat näköä ja parantavat silmien toimintaa.Luteiini ja zeaksantiini keskittyvät makulaan, joka on osa verkkokalvoa.Makula puolestaan on vastuussa keskusnäöstä eli terävästä näöstä, joka on lukemisen kannalta välttämätön.Se on myös keskeinen mekanismi ajamisessa ja muissa tarkkuutta vaativissa toiminnoissa.Luteiinin ja zeaksantiinin puute voi johtaa makulan rappeutumiseen ja siten sokeutumiseen yli 60-vuotiailla.

Tutkimukset osoittavat, että säännöllinen kananmunien nauttiminen voi auttaa suojaamaan makuladegeneraatiolta.Esimerkiksi Archives of Ophthalmology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että ihmisillä, jotka söivät kaksi munaa päivässä kahden vuoden ajan, oli 44 prosenttia pienempi riski sairastua ikään liittyvään makulan rappeutumiseen .Toisessa American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että kahdeksan viikon ajan päivittäin munia syöneiden henkilöiden makulassa oli 26 prosenttia enemmän luteiinia ja zeaksantiinia.

3.Ylläpitää terveellistä painoa helpommin

Kananmunat ovat erinomainen proteiinin ja terveellisten rasvojen lähde, jotka edistävät kylläisyyttä ja ehkäisevät ylensyöntiä.Proteiini on elimistön asianmukaisen toiminnan kannalta välttämätöntä, mukaan lukien lihasten rakentaminen ja korjaaminen.Mutta on vielä muutakin.Ne tarjoavat meille myös kylläisyyden tunnetta , joka voi auttaa meitä lopettamaan jatkuvan napostelun, mikä vähentää kalorien saantia koko päivän aikana.Terveelliset rasvat, kuten kananmunan keltuaisen sisältämät rasvat, auttavat myös pitämään meidät kylläisinä.Tutkimukset osoittavat, että ihmiset, jotka aloittavat päivänsä kananmunilla, ottavat päivän aikana vähemmän kaloreita kuin ne, jotka aloittavat päivänsä muilla elintarvikkeilla, keskittyen erityisesti aamiaismuroihin.

4.Verensokerin säätely

Vähän hiilihydraatteja ja paljon proteiinia on resepti verensokerin säätelyyn.Nämä elementit tarjoavat tasaisen energiansaannin ja auttavat pitämään sokeritason vakaana.

5.Terve sydän

Kananmunien runsaat ravintoaineet, kuten A-, E-, B2-, B6- ja B12-vitamiinit, vaikuttavat verisuonten terveyteen ja vähentävät siten sydänsairauksien riskiä.Antioksidantit, kuten luteiini ja zeaksantiini, alentavat triglyseridipitoisuuksia ja edistävät „hyvän“ kolesterolin terveellistä tasoa.

6 Hedelmällisyyden parantaminen

Kananmunien sisältämillä mikro- ja makroravintoaineilla, kuten A-, E- ja B12-vitamiinilla, foolihapolla, seleenillä ja sinkillä, on myönteinen vaikutus hedelmöityskykyyn.Omega-3-rasvahapot, joita munissa on runsaasti, voivat edistää naisten hedelmällisyyttä, ja munien antioksidantit vaikuttavat suotuisasti miesten siittiöiden laatuun.

7.Immuniteetin vahvistaminen

E-vitamiinin ansiosta munat suojaavat kehoa haitallisilta aineilta ja vahvistavat immuunijärjestelmää.Tämä auttaa vähentämään kroonisten sairauksien, kuten sydänsairauksien ja syövän, riskiä.

8 D-vitamiini ja seuraukset

Kananmunat ovat D-vitamiinin lähde.Yksi sen tärkeimmistä vaikutuksista on kalsiumin ja fosforin imeytymisen edistäminen.Tämä mekanismi edistää luuston terveyttä ja kehon yleistä hyvinvointia.D-vitamiinilla on myös myönteinen vaikutus mielenterveyteen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kananmunat ovat todellinen ravintoaineiden ja antioksidanttien aarreaitta, jolla on monia terveyshyötyjä.Harkitse kahden munan lisäämistä ruokavalioosi nauttiaksesi kaikista niiden tuomista eduista.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten