KotiReseptitErittäin tärkeää tehdä vadelmien kanssa, jotta sato olisi hyvä

Erittäin tärkeää tehdä vadelmien kanssa, jotta sato olisi hyvä

Sesonkihedelmä on erittäin suosittu, eikä vain kaupoissa tai markkinoilla, vaikka on sanottava, että sen kohtuuton hinta täällä ei ole kohtuuton.

Monet meistä pyrkivät nauttimaan näistä kesän herkuista mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman suuressa määrin.Mutta tiedätkö, mitä sinun on tehtävä, jotta vadelmapuskasi pysyvät täynnä hedelmiä? Se on helpompaa kuin luuletkaan.

Tämä on kesäpensaiden tärkein toimenpide

Muista tehdä avainkäsittely vadelman hedelmällisyydelle kesällä.Tarkoitamme tietenkin multausta.Myönnämme, ettei se ole erityisen vaikeaa, mutta se voi muuttaa satosi täysin.

Peittele vain kasvien ympärillä oleva maa valitsemallasi luonnonmateriaalilla, ja olet valmis.Tämä vähentää merkittävästi veden haihtumista maaperästä, mikä vain parantaa pensaiden laatua ja jatkokehitystä.

On myös syytä huomata, että vadelmien multaaminen voi auttaa vähentämään rikkaruohojen tai muun „ruohon“ liikakasvua, mikä vain helpottaa ylläpitoprosessia.

Millä vadelmia kannattaa multaa?

Jotta emme olisi liian omahyväisiä, kerromme, millä multaa vadelmia.Voit käyttää havupuiden sahanpurua tai olkea.

Jotkut puutarhurit käyttävät myös kompostoitua kuorta, lehtiä, haketta ja katkenneita oksia.Kuivat männyn neulaset tai käpytikat toimivat yhtä hyvin.

Tarjoa ihanteellinen paikka vadelmille

Kesällä kannattaa varmistaa, että vadelmillamme on ehdottomasti oikeat kasvuolosuhteet.Tarkista siksi maaperän pH-arvo.Sen pitäisi olla 5,5 ja 6,2 välillä.

Kiinnitä huomiota maaperän kosteuteen (se ei saa olla liian runsas tai kuiva) ja rajoita vadelmien ympärillä kasvavien rikkaruohojen määrää.

Vadelmaa kannattaa myös lannoittaa, sillä se lisää sen vastustuskykyä tauteja vastaan ja luo ihanteelliset olosuhteet kauniille sadolle.Kuten huomaat, ei tarvita paljoa nauttiaksesi kauniista hedelmistä, jotka saavat vadelmapensaasi kumartumaan suoraan alaspäin.Oletko valmis haasteeseen?

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten