KotiVinkkejä kotiinÄlä tee tätä kuumalla säällä.Et jäähdytä asuntoa lainkaan

Älä tee tätä kuumalla säällä.Et jäähdytä asuntoa lainkaan

30. kesäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/F01 PHOTO).

Kesä on kuumuuden vuodenaika, josta on selvittävä jotenkin.Miten se onnistuu ilmastoimattomassa asunnossa? On olemassa useita tapoja.Niistä yksi mainitaan usein, jota ei missään nimessä pidä tehdä kuumina päivinä asunnossa.Puhumme ikkunoiden avaamisesta.Onko se todella hyvä idea viilentää asuntoa?.

Veden äärellä tai ilmastoidussa huoneessa kuumuudesta selviäminen ei tunnu vaikealta.Tilanne on toinen, kun vietät nuo päivät asunnossa ilman ilmastointia Monet etsivät silloin keinoja viilentää, joten he tekevät usein sen virheen, että eivät laske asunnon lämpötilaa lainkaan, vaan juuri päinvastoin.

Miten sinä selviät kuumuudesta asunnossasi? Älä tee tätä virhettä

Seuraavan helleaallon saapuessa Slovakiaan ihmiset etsivät innokkaasti keinoja viilentää asuntojaan esimerkiksi peittämällä ikkunat tummilla verhoilla tai ostamalla tuulettimen. Sinua saattaa myös houkutella valmistaa kylmiä juomia ja aterioita.

Monet ihmiset päättävät myös avata ikkunan laskeakseen lämpötilaa sisätiloissa.Onko tämä todella hyvä ratkaisu helteellä? Ihminen avaa vaistomaisesti ikkunan siinä toivossa, että asunnon tuuletus tuo helpotusta.

Valitettavasti sillä voi todellisuudessa olla päinvastainen vaikutus.Kuumina päivinä huoneen tuulettaminen johtaa sisälämpötilan nousuun. Lisäksi jopa hieman raollaan oleva ikkuna voi johtaa tähän. Johtopäätös on siis selvä, ikkunan avaaminen kuumalla säällä ei ole hyvä idea.

Kannattaako ikkunoita avata kuumalla säällä? Se on hyvä aika tehdä se

Päivällä, kun lämpömittarit näyttävät yli 30 astetta, ikkunoiden avaaminen ei laske huoneiston ilman lämpötilaa, vaan päinvastoin. Paras ratkaisu on siis sulkea ikkunat tiiviisti ja peittää ne kaihtimilla tai verhoilla.

Monet ihmiset kysyvät itseltään, milloin heidän pitäisi tuulettaa kuumalla säällä. No, se on parasta tehdä illalla tai jopa yöllä, kun lämpötila laskee miellyttävästi.

Lisäksi kannattaa avata useampi kuin yksi ikkuna, jotta saadaan aikaan vetoa ja mahdollistetaan ilmanvaihto, joka tuo varmasti helpotusta ja viileämpää lämpötilaa sisätiloihin.Kannattaa siis avata ikkunat myös kesähelteillä, mutta öisin.Lisäksi on tärkeää, ettei unohda sulkea niitä aamulla.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten