KotiPuhdistusvinkitÄlä säilytä tätä jääkaapissa, muuten se syö paljon sähköä

Älä säilytä tätä jääkaapissa, muuten se syö paljon sähköä

Tarve pitää lämpötila koko ajan alhaisena tarkoittaa, että jääkaapit ovat laitteita, jotka aiheuttavat merkittävää sähkönkulutusta kotona.Tämä pätee jopa hyvään energialuokkaan kuuluviin laitteisiin.Mitä voidaan tehdä, jotta jääkaappi kuluttaisi vähemmän sähköä? Jääkaapin sammuttaminen ei ole vaihtoehto.Silti pienet muutokset päivittäisissä tavoissa edistävät energiatehokkaampaa jääkaappia.

Kuinka paljon sähköä jääkaappi kuluttaa?

Se on yksi harvoista kodin laitteista, jonka on oltava jatkuvasti käynnissä.On arvioitu, että jääkaapit aiheuttavat 20-30 prosenttia kotitalouksien sähkön kustannuksista.Sitä ei ole mahdollista sammuttaa muutamaksi tunniksi päivän aikana, joten voiko sen sähkönkulutuksen vähentämiseksi tehdä jotakin?

On käynyt ilmi, että jokapäiväiset tavat, joihin emme edes kiinnitä huomiota, voivat lisätä energiankulutusta ja siten myös laskuja.Ne myös lyhentävät laitteen käyttöikää ja voivat aiheuttaa sen rikkoutumisen.Ehdotamme, miten ne voidaan poistaa ja mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Minkä lämpötilan pitäisi olla jääkaapissa?

Optimaalisen lämpötilan tulisi olla välillä 3 – 5 °C. Nämä ovat sopivat olosuhteet elintarvikkeiden säilytykseen ja niiden säilyvyyden pidentämiseen.Kyseessä on jäähdytystaso, jonka avulla voidaan myös minimoida liiallinen energiankulutus.

Tuhoisa tapa, joka saa jääkaapin kuluttamaan enemmän sähköä

Kun työskentelet kotiruokaa tehdessäsi, onko keittiö sotkuinen? Kuka ei tunnista sitä? Mutta kaiken hälinän keskellä on tärkeää muistaa käyttää jääkaappia oikein.Kun otat elintarvikkeita jääkaapista, varmista, että ovi on auki vain lyhyen aikaa.Älä jätä sitä auki.

Pienikin aukko johtaa tarpeettomaan kylmähäviöön.Lämmin ilma pääsee laitteeseen, joten jääkaappi tarvitsee enemmän energiaa jäähtyäkseen asetettuun lämpötilaan.Tarkista myös tiivisteiden kunto säännöllisesti.

Tilaa ensin

Järjestyksen pitäminen jääkaapissa mahdollistaa sen, että löydät nopeasti tarvitsemasi tuotteet milloin tahansa.Et siis tuhlaa arvokkaita minuutteja niiden etsimiseen laitteen nurkista ja koloista.Kuten jo mainittiin – jääkaapin oven usein avaamisella on kielteinen vaikutus jäähdytyksen tehokkuuteen.Voi olla hyvä tapa säilyttää elintarvikkeita erityisissä astioissa, jotta asiat pysyvät siisteinä.

Äläkä unohda tarkistaa jääkaapin sisältöä usein tarpeettomien tuotteiden poistamiseksi. On myös suositeltavaa, ettei aliarvioida laitteen säännöllisen sulatuksen tehtävää.Jäästä eroon pääseminen ehkäisee kylmätilan kapasiteetin vähenemistä ja edistää sen moitteetonta toimintaa.

Onko jääkaappisi puhki? Ei ole hyväksi sille

Erityisesti lämpiminä kesäpäivinä laitteeseen päätyy enemmän tuotteita.Teetkö suuren ruokavaraston, joka pitää jääkaapin ääriään myöten täynnä? Todennäköisesti sinun on mietittävä tapojasi uudelleen. Vapaan tilan puute jääkaapissa estää kunnollisen ilmankierron. Tämä näkyy lisääntyneenä energiankulutuksena ja voi tehdä sähkölaskussa olevasta summasta epämiellyttävän näyn.

Vältä tätä toimintaa

Puhumme kuuman ruoan laittamisesta jääkaappiin.Sen lisäksi, että jääkaappi joutuu käymään suurimmalla nopeudellaan, se tekee siitä energiasyöjän. Tällainen virhe voi johtaa myös jäähdytysjärjestelmän ylikuormittumisesta johtuvaan vikaan.

Sammuta laite mahdollisuuksien mukaan

Joskus ilmeisimmät ratkaisut ovat parhaita.Hyvä tapa pienentää sähkölaskua on sammuttaa jääkaappi tilapäisesti.Jos tyhjennät sen ennen pidempää poissaoloa kotoa, kuten ennen lomamatkaa, sitä ei tarvitse jättää päälle.Sen voi kuitenkin kytkeä pois päältä, kun olet onnistunut käyttämään kaikki jääkaappiin ja pakastimeen tähän mennessä varastoidut tuotteet.

Source: akupunkturakatgut

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten