KotiPuhdistusvinkitÄlä jätä vesipulloa autoon kesällä.Näin voi käydä

Älä jätä vesipulloa autoon kesällä.Näin voi käydä

Aina on hyvä pitää mukanasi vesipullo, varsinkin kun ulkona on kuuma.Pidä kehosi säännöllisesti nesteytettynä, mutta älä jätä vesipulloa autoon kesällä.On käynyt ilmi, että sillä voi olla katastrofaalisia seurauksia.

Älä jätä vesipulloa autoon kesällä

Muovinen vesipullo vaikutuksen alaisena voi aiheuttaa tulipalon.Kuulostaa uskomattomalta, mutta se on todellinen riski.

Vesipullo voi aiheuttaa tulipalon autossa, koska se toimii kuin linssi, joka keskittää auringonvalon.

Älä koskaan jätä tölkkejä tai pulloja hiilihappopitoisia juomia autoon kuumalla säällä.Ne ovat vaarassa räjähtää.Jos ei auringossa lojuessaan, niin varmasti niitä avattaessa.Ja sitä et luultavasti halua.

On toinenkin syy, miksi vesipullon jättäminen autoon on huono idea.Korkeissa lämpötiloissa bakteerit ja homeet lisääntyvät nopeasti.Sen juominen ei ole hyväksi terveydelle.Puhumattakaan siitä, että se ei maistu kovin hyvältä muutaman tai kymmenien tuntien korkeassa lämpötilassa olon jälkeen.Varsinkin, jos olemme jo juoneet pullosta useita kertoja ja siihen on jäänyt syljen jäämiä.

Parempi ottaa pullotettu vesi kotiin mukaan ja juoda se heti.Sen kuljettaminen suljetussa autossa ei myöskään ole hyvä idea.Vesi on säilytettävä alle 20 asteen lämpötilassa ja suojattava suoralta auringonvalolta.

On myös syytä lisätä, että auto kuumana päivänä kuumenee hyvin nopeasti ja erittäin korkeisiin lämpötiloihin.Jo 10 minuuttia riittää ylittämään 40 celsiusastetta.Tunnin auringossa olon jälkeen sisällä voi olla jopa 60 astetta C.

Miksi auto kuumenee niin paljon?

Miksi auton sisällä on niin paljon korkeampi lämpötila kuin ulkona, kysyt? Tutkimusten mukaan tämä ero voi olla jopa 20 astetta C.Kaikki on auton ikkunoiden syytä, jotka toisaalta lähettävät (lyhyet aallot) mutta toisaalta estävät lämpösäteilyn (pitkät aallot) pääsyn ulos.Alla oleva kuva havainnollistaa tätä hyvin.

Tämän seurauksena auringon säteily kulkee lasin läpi ja lämmittää sisällä olevia elementtejä.Ne alkavat lähettää lämpösäteilyä, joka ei pääse karkaamaan.Näin lämpötila auton sisällä nousee jatkuvasti.Tästä syystä myös kuumana päivänä suljetussa autossa on paljon lämpimämpää kuin ulkona.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten