KotiReseptitHortensiat saavat nauttia rehevistä kukinnoista koko kesän: tärkeintä on istuttaa kasvi oikein

Hortensiat saavat nauttia rehevistä kukinnoista koko kesän: tärkeintä on istuttaa kasvi oikein

Hortensia – on todella maaginen kasvi, joka voi koristella mitä tahansa puutarhaa ainutlaatuisella kauneudellaan.Nämä kauniit kukat herättävät huomiota kirkkaalla ja runsaalla sävyjen paletilla sekä rehevillä kukinnoilla, jotka luovat ainutlaatuisen tunnelman mihin tahansa puutarhan nurkkaan.

Huolimatta siitä, että monet pitävät hortensiaa erityistä hoitoa vaativana kasvina, jos tiettyjä sääntöjä noudatetaan, sitä voidaan kasvattaa menestyksekkäästi myös kesällä.Tässä tekstissä tarkastelemme hortensian istutuksen ja hoidon keskeisiä kohtia kesäaikaan.

Ensinnäkin , jos hortensiallasi on suljettu juuristo, voit istuttaa sen kesällä paikoilleen.On kuitenkin tärkeää valita oikea istutuspaikka ja varautua siihen, että kesäistutukset vaativat paljon vaivaa kasvin hoidossa.

Toiseksi hedelmälliset ja humuspitoiset maat ovat ihanteellisia hortensioille.Vaikka sitä voidaan istuttaa myös mustaan multaan, on muistettava, että se kasvaa hieman huonommin tällaisissa olosuhteissa.Hiekkamaat ovat täysin sopimattomia, ja hortensiat tuskin koskaan kukkivat.

Kolmanneksi erittäin tärkeä tekijä hortensioiden viljelyn onnistumiselle on maaperän happamuus.Optimaalinen pH-arvo on 5, 2-6, ja juuri näissä olosuhteissa kukat ovat eloisimpia ja voimakkaimpia.

Neljänneksi ennen hortensioiden istuttamista tarvitaan useita valmistelutoimenpiteitä.Liota kasvia ensin vedessä 1-2 tuntia ja irrota se sitten varovasti ruukusta varoen vahingoittamasta juuristoa.Tämän jälkeen juuret on tarkastettava ja tarvittaessa suoristettava tai poistettava multa.

Viidenneksi istutuksen jälkeen hortensiat tarvitsevat säännöllistä kastelua ja osittaista varjoa auringolta.On myös tärkeää poistaa istutuksen jälkeisenä ensimmäisenä vuonna mahdollisesti ilmestyvät kukinnot, jotta kasvi voi juurtua paremmin.

Kuudenneksi , jos olet käyttänyt istutuksen yhteydessä ravinneseoksia, hortensiaa ei tarvitse lannoittaa kahteen seuraavaan vuoteen.Sinun tarvitsee lannoittaa vain, jos huomaat merkkejä tiettyjen elementtien puutteesta.

Noudattamalla edellä mainittuja sääntöjä ja suosituksia hortensioista voi tulla todellinen helmi puutarhassasi myös kesäistutuksen jälkeen.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten