KotiVinkkejä kotiinÄlä heitä yli jäänyttä tapettia pois: se tekee keittiöstäsi monta kertaa kauniimman

Älä heitä yli jäänyttä tapettia pois: se tekee keittiöstäsi monta kertaa kauniimman

Remontin tai sisustusremontin jälkeen ei ole harvinaista, että taloon jää ylimääräisiä tapettipaloja.Monien omistajien on vaikea löytää niille käyttöä ja heittävät ne usein vain pois, mikä on paitsi tuhlausta, myös epäystävällistä ympäristön kannalta.

Samaan aikaan on monia luovia tapoja antaa toinen elämä tähteeksi jääneelle tapetille, joista yksi – koristelu eri pinnoilla keittiössä, kuten kaapit, ovet tai seinät.Tämän menetelmän avulla voit paitsi antaa uuden elämän käyttämättömille materiaaleille, myös virkistää keittiön sisustusta kuluttamatta paljon rahaa.

Vaihtoehto 1

Voit aloittaa päivittämällä keittiön kaapit.Jos niiden etupinnat ovat menettäneet vetovoimansa tai ovat yksinkertaisesti tylsiä, tapetointi on hyvä ratkaisu.Valitse tapetti, jonka kuvio tai rakenne sopii yhteen keittiön yleisen tyylin kanssa.Liimaa ne sitten varovasti kaapinoviin PVA-liimalla tai erityisellä tapettimassalla.Voit suojata pinnan kosteudelta ja lialta levittämällä päälle kerroksen läpinäkyvää lakkaa.

Vaihtoehto 2

Keittiön ovet – toinen pinta, joka voidaan helposti muuttaa tapetilla.Tapetointi voi olla joko täydellinen tai osittainen – esimerkiksi vain oven ylä- tai alaosa.Tämä luo mielenkiintoisen visuaalisen vaikutelman ja lisää yksilöllisyyttä sisustukseen.

Vaihtoehto 3

Ei kannata unohtaa myöskään keittiön seiniä.Pienestäkin tapetinpalasta voi tulla korostus, jos sijoitat sen oikeaan paikkaan.Esimerkiksi ylä- ja alakaappien välinen tila voidaan koristella ’keittiöesiliina’-vaikutelman luomiseksi.Tai tapetoi ruokapöydän lähellä oleva alue, jolloin se erottuu visuaalisesti muusta tilasta.

Kun työskentelet tapetin kanssa keittiössä, on tärkeää ottaa huomioon huoneen korkea kosteus.Siksi on suositeltavaa valita kosteutta kestävä tapetti tai käsitellä se lisäksi suoja-aineilla.Tämä pidentää viimeistelyn käyttöikää ja säilyttää sen houkuttelevan ulkonäön.

Tämäntyyppinen koristelu ei rajoitu vain kuviollisiin tapetteihin.Yksivärisiä tapetteja voidaan käyttää myös pohjana muulle luovuudelle.Niihin voi sabloonata kuvioita, liimata koriste-elementtejä tai jopa luoda kollaaseja valokuvista ja lehtileikkeistä.

Tämä lähestymistapa keittiösuunnitteluun on paitsi kustannustehokas myös ympäristöystävällinen, koska se vähentää jätettä.Lisäksi se on loistava tilaisuus olla luova ja luoda todella ainutlaatuinen sisustus, joka ilahduttaa sinua joka päivä.Muista, että ylijäänyt tapetti voi olla todellinen siunaus niille, jotka haluavat päivittää keittiön sisustuksen kuluttamatta paljon rahaa!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten