KotiPuhdistusvinkitVoitele hana sillä, niin kalkki poistuu.Toimii joka kerta

Voitele hana sillä, niin kalkki poistuu.Toimii joka kerta

Vedenkeittimet, suihkukaapit, mutta erityisesti hanat paljastavat heti, jos kotonasi on kovaa vettä.Ruma ja ruma jäännös, joka vahingoittaa laitteita ajan myötä, on tuttu näky monille kanssakansalaisille.Onneksi siihen on helppo ja edullinen keino.Voit päästä kalkista eroon ilman hankausta ja pennosilla.

Kovan veden ongelmat ovat yleisiä, ja monet slovakit valittavat kodinkoneidensa kunnosta.Vaikka ihomme ei pidä kovasta vedestä, toisin kuin näyttää, se ei vahingoita terveyttämme lainkaan.Laitteisiin ja varusteisiin laskeutuva niin sanottu kalkkikivi on itse asiassa mineraalikerrostuma, joka koostuu pääasiassa kalsiumista.

Tehokas ratkaisu ongelmaan on asentaa kotiin erityinen vedenpehmentäjä, mutta kuten käy ilmi, tämä ei ole aina hyvä vaihtoehto.Veden pehmentäminen perustuu ensisijaisesti natriumin lisäämiseen veteen, eikä sitä suositella joillekin ihmisille.
Seuraavassa on muutamia neuvoja, joiden avulla ei tarvitse pelätä saostumia hanoissasi, jos kotonasi on kovaa vettä.Tämä mummon temppu on nerokas.

Kätevä kikka hanan saostumiin

Maailman helpoin ja vanhin tapa poistaa kalkkisaostumat on käyttää vain yhtä edullista keinoa.Todennäköisesti sinulla on sitä keittiössäsi.Tarkoitan tavallista valkoista etikkaa.

Me hyvin usein lykkäämme kalusteiden jynssäystä.Paksun kalkkikerroksen näkeminen voi tehokkaasti lannistaa puhdistamisen.Onneksi etikkaa käyttämällä voit välttää tämän ikävän ja epämiellyttävän tehtävän.Levitä vain etikkaa hanan kalkkipeitteisille alueille tai, jos neste on juoksevaa, upota pumpulipuikko etikkaan ja hiero sillä aluetta.Anna sen vaikuttaa 10 – 15 minuuttia, äläkä vaivaudu hankaamaan lainkaan.Tämän jälkeen kalkin pitäisi irrota itsestään, kun se huuhdellaan vedellä.Jos kalkkia on edelleen jäljellä, toista toimenpide.

Nerokas patentti etikan kanssa

Jotkut suosittelevat tehostamaan vaikutusta sekoittamalla etikkaa ja pesujauhetta – tällainen tahna on myös helpompi levittää nurkkiin tai pystysuorille pinnoille.Sekoita jauhe ja etikka sellaisessa suhteessa, että saat aikaan paksun tahnan.Levitä tahna puhdistettaviin osiin ja anna vaikuttaa vain viisi minuuttia.Pyyhi tämän ajan kuluttua mahdolliset jäämät pois märällä sienellä tai liinalla; kalkin pitäisi irrota kauniisti.

Kalkkisaostumia kertyy hanoihin ajan myötä; jos vältät sen poistamista, sen ei pitäisi aiheuttaa sinulle ongelmia.Pienellä säännöllisyydellä tämä ongelma häviää kodistasi kokonaan ja unohdat hankaamisen.Varmista, että teet koekäytön vähemmän näkyvällä paikalla, sillä monet koristeellisemmalla tavalla valmistetut hanat eivät kestä yhtä hyvin altistumista joillekin aineille kuin perinteiset hanat.

Kotikonsteja hanojen kalkinpoistoon.

Etikka ja nestemäinen saippua

Tämä on hieno ja mielenkiintoinen muunnelma etikkatempusta.Kun mukaan lisätään saippuaa, neste ei valu yhtä helposti pois puhdistettavilta pinnoilta.Voit käyttää nestesaippuaa tai saippuahiutaleita – sekoita ne yksinkertaisesti etikkaan suhteessa 1:1, t.j.Etikkaa on yhtä paljon kuin toista ainesosaa.Levitä sitten nestettä likaantuneelle pinnalle ja odota 10 – 15 minuuttia.Huuhtele lämpimällä vedellä ja olet valmis.

Sitruunamehu

Jos sinulla ei ole etikkaa tai pelkäät sen olevan liian aggressiivista, voit käyttää sitruunamehua.Laimenna mehu vedellä puoleksi ja puoleksi ja pese likaantuneet pinnat.Voit myös levittää nestettä pumpulipuikolle ja levittää sitä tahriintuneisiin osiin muutamaksi minuutiksi.

Etyylialkoholi

Etyylialkoholi tai tavallinen etanoli on kätevä kylpyhuoneen puhdistukseen.Kostuta vain rätti siihen ja hiero sillä alueita, joihin on kertynyt kalkkia.Yksinkertainen ja tehokas ratkaisu.

Hammastahna

Tavallinen hammastahna on hyvä poistamaan plakkia, ei vain plakkia hymystäsi.Voit käyttää sitä myös kotisi kalusteiden puhdistamiseen.Levitä vain hieman hammastahnaa hanaan ja käytä pehmeää liinaa tai hammasharjaa herkkien alueiden puhdistamiseen.Tahna on lievästi hankaavaa.Puhdistuksen jälkeen huuhtele se pois lämpimällä vedellä.Muista testata huomaamattomassa paikassa – älä käytä hammastahnaa kultaisten tai herkistä materiaaleista valmistettujen hanojen puhdistamiseen.

Jauhot

On käynyt ilmi, että jopa tavalliset jauhot, joita sinulla on keittiössäsi, voivat auttaa poistamaan kalkkia hanasta.Se toimii hankaavana aineena.Kuivaa hana huolellisesti ennen kuin aloitat.Ripottele siihen sitten jauhoja.Hiero pintaa pehmeällä liinalla, kunnes hana on puhdas.Jos kalkkia on hyvin paljon ja siinä on paksu kerros, on parempi liuottaa se etukäteen ja käyttää jauhoja lopulliseen „hiontaan“.

Source: gogicz

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten