KotiVinkkejä kotiinVanha puutarhurin temppu kirvoja vastaan.Tee vain tämä

Vanha puutarhurin temppu kirvoja vastaan.Tee vain tämä

Kasveja syövät tuholaiset pitävät puutarhurit hereillä öisin, kun he etsivät tehokkaita keinoja pelastaa satonsa.Yksi hankalimmista hyönteisistä ovat kirvat, joita valitettavan usein esiintyy puutarhoissamme.

Nämä pienet, huomaamattomat hyönteiset voivat pilata kaiken vaivannäön ja kovan työn, joka on tehty runsaan sadon saamiseksi.Onneksi on olemassa todistettuja tapoja torjua näitä ärsyttäviä tuholaisia ilman kemikaaleja.

Kirvat – suuri ongelma puutarhassa

Kirvat ovat melko huomaamattomia – ne ovat yleensä korkeintaan 2-3 mm:n kokoisia, ja niitä on monenvärisiä, myös vaaleanvihreitä, minkä vuoksi niitä on usein vaikea havaita.Ne voivat kuitenkin tehdä massiivisia hyökkäyksiä puutarhakasveihin, imeä niistä mehua ja aiheuttaa niiden kuoleman.

Ne syövät vihanneksia (kuten tomaatteja, kurkkuja, paprikoita, salaattia ja kaalia) sekä hedelmäpuita, koristepensaita ja kukkia – myös parvekkeilla ja ruukuissa olevia.

Kirvat lisääntyvät nopeasti ja leviävät muihin kasveihin, ja ne kulkeutuvat myös tuulen ja eläinten mukana.Jos havaitsemme näitä tuholaisia puutarhassa, meidän on heti käytettävä hyväksi todettuja menetelmiä niiden torjumiseksi.

Tämä auttaa sinua vastustamaan kirvojen hyökkäyksiä

Kannattaa ryhtyä toimenpiteisiin kirvojen hyökkäysten ehkäisemiseksi alun perin ja niiden populaation vähentämiseksi.Istuta puutarhaan laventelia, minttua ja koiruohoa – erityisesti kohopenkkien ympärille.Niiden voimakas tuoksu karkottaa näitä tuholaisia.Tuodaan puutarhaan myös leppäkerttuja, kirvojen luonnollisia vihollisia.Hankkiudutaan eroon muurahaisista – ne edistävät kirvoja.

Jos haluamme torjua näitä hyönteisiä, voimme kokeilla mekaanista menetelmää, jossa kirvat poistetaan käsin kasveista.Jos nämä hyönteiset saastuttavat, on parempi käyttää tavallisista kasveista ja kotikonsteista valmistettuja luonnollisia suihkeita.

Orgaaniset keinot kirvoja vastaan

Puutarhaa kasvattaessamme olemme ensisijaisesti huolissamme terveistä kasveista, joten vältämme kemikaaleja.Onneksi kirvojen torjuntaan on olemassa luonnollisia ja täysin orgaanisia keinoja, jotka ovat turvallisia kasveille, eläimille ja ihmisille.

Valkosipulia ja sipulia sisältävät tuotteet toimivat loistavasti kirvoja vastaan.Murskaa 4 valkosipulinkynttä, peitä ne 1 litralla haaleaa vettä ja laita sivuun, siivilöi ja suihkuta kasvit perusteellisesti.Myös sipulikeittoa voidaan käyttää ruiskutukseen.Peitä 75 g vihanneksia 10 litralla vettä ja keitä puoli tuntia, jäähdytä ja ruiskuta.

Toinen luonnollinen keino kirvoja vastaan on nokkosliete.Kaada vettä kilon murskattuja nuoria nokkosenversoja päälle ja anna käydä muutaman päivän ajan.Laimenna valmis liuos 1:10 vedellä, suihkuta kasveille ja käytä lannoitteena kastelun yhteydessä.

Kotimenetelmät kirvojen torjumiseksi

Kirvojen torjuntaan voidaan käyttää myös kotikonsteja, joita jokaisella on käsillä.Tavallinen harmaa kaliumsaippua toimii hyvin ja sitä voidaan käyttää suihkeena, kun pidetään suhde saippuaa 5 litraan vettä (mieluiten lämmintä, jotta saippua liukenee hyvin).

Etikkaa, joka on laimennettu veteen suhteessa 1:10, voidaan myös käyttää kirvoja vastaan.Toinen keino on ruokasooda – vain teelusikallinen jauhetta kahteen lasilliseen vettä.

Voimme myös yhdistellä edellä mainittuja toimenpiteitä suihkeiden tehokkuuden lisäämiseksi.Voimme esimerkiksi lisätä etikkaliuokseen hieman harmaasaippuaa.Näin kirvoista päästään lopullisesti eroon.

Source: casadeabril

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten