KotiReseptitTilli antaa ennennäkemättömän sadon: muista nämä 7 pääsääntöä vihreiden kasvattamisesta puutarhassa

Tilli antaa ennennäkemättömän sadon: muista nämä 7 pääsääntöä vihreiden kasvattamisesta puutarhassa

Tilli on yksi ruoanlaitossa yleisesti käytetyistä yrteistä monissa maissa ympäri maailmaa. Sen ainutlaatuinen tuoksu ja maku lisäävät ainutlaatuisia vivahteita monenlaisiin ruokiin ja antavat niille erityistä pikantiteettia ja tuoreutta. 

 

Kulinaaristen etujensa lisäksi tillillä on kuitenkin myös parantavia ominaisuuksia, minkä vuoksi sitä on käytetty kansanlääketieteessä pitkään. Tämän monikäyttöisen kasvin kasvattaminen omalla puutarhatontilla avaa uusia mahdollisuuksia terveellisen ruokailun ja gastronomisten kokeilujen ystäville. Näennäisestä yksinkertaisuudestaan ​​huolimatta tillin viljely edellyttää tiettyjen sääntöjen noudattamista, jotka edistävät laadukasta ja runsasta satoa.

 

Ensinnäkin , jotta voit kasvattaa tilliä menestyksekkäästi, sinun on valittava oikea istutuspaikka. Tämä kasvi rakastaa hyvin valaistuja alueita, joissa on löysä, hyvin valutettu maaperä.

 

Toiseksi , ennen siementen kylvöä on tärkeää valmistella maaperä hyvin lisäämällä mineraali- ja orgaanisia lannoitteita sen ravinteiden rikastamiseksi.

 

Kolmanneksi , tilliä voidaan kylvää sekä keväällä että syksyllä, kun taas on tarpeen säilyttää tietty kylvösyvyys 1-2 cm ja harjanteiden välinen etäisyys 20-30 cm.

 

Neljänneksi optimaalisella vesijärjestelmällä on merkittävä rooli kasvien kehityksessä. Säännöllinen kastelu on välttämätöntä, mutta kosteuden pysähtymistä maaperään tulee välttää.

 

Viidenneksi , taimien ilmestymisen jälkeen on tarpeen harventaa ja jättää kasvien väliin 10-15 cm, samalla kun rikkaruohot poistetaan usein ja maaperää irrotetaan.

 

Kuudenneksi hyvän sadon saamiseksi on suositeltavaa syöttää tilliä säännöllisesti, erityisesti typpeä sisältävillä lannoitteilla, jotka stimuloivat vihreän massan kasvua.

 

Seitsemänneksi sadonkorjuu voidaan aloittaa puolitoista kuukautta kylvöstä, leikkaamalla kasvien yläosat pois ja jättämällä alemmat lehdet lisäkasvua varten.

 

Näitä vinkkejä noudattamalla voit kasvattaa terveellistä ja aromaattista tilliä omassa puutarhassasi. Tuoreet yrtit lisäävät kulinaarisiin mestariteoksiisi ainutlaatuisen maun ja aromin ja rikastavat myös ruokavaliotasi hyödyllisillä aineilla. Älä missaa tilaisuutta nauttia työsi hedelmistä ja viljellä tätä monipuolista kasvia, josta tulee puutarhasi todellinen koristelu ja nautinnon lähde.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten