KotiReseptitTärkeimmät sipulikäsittelyt ennen sadonkorjuuta.Sadosta tulee täydellinen

Tärkeimmät sipulikäsittelyt ennen sadonkorjuuta.Sadosta tulee täydellinen

Maan laatu, sipulilaji ja oikea hoito ovat keskeisiä ominaisuuksia, jotka takaavat sipulin kauniin kasvun.Mutta joskus se ei riitä.

Puutarhuri YouTube-kanavalta infouprawa paljastaa, mitkä ovat tärkeimmät sadonkorjuuta edeltävät hoitotoimenpiteet, jotka sinun on tehtävä, jotta sipulisi tuottavat kauniin sadon.Tiedätkö sinä, mihin hän viittaa?

Sipulin valinnalla on väliä

Sipulien hoito riippuu hyvin paljon itse lajikkeesta.Esimerkiksi Senshyu Yellow -lajikkeelle on ominaista erinomainen sato, joka on myös varsin näyttävä.

Kevätsipulit sen sijaan ovat „sipulin standardi“.Se korjataan heinä- ja elokuussa.Toisaalta, jos välität sipulimutaatioista, valitse Exhibition-lajike Ailea Craig.

YouTube-kanavan infouprawa puutarhuri huomauttaa, että istuttamalla puutarhaan useita sipulilajeja voit pidentää satokauden kestoa huomattavasti ja varmistaa entistä suuremman sadon.

Älä pilaa sipuleita ja nauti suuresta sadosta

Monet puutarhurit rikkovat sipulien ruohosipuleita.Teoriassa tämän tarkoituksena on saada kasvi syömään paremmin mukuloita.Tässä ei kuitenkaan ole mitään järkeä.Lopulta jälkimmäinen rikkoutuu itsestään, ja tämä voi rajoittaa kasvin kunnollista kasvua.

Sipulin sipuleita voi muuten käyttää myös ruoanlaitossa.Kuivattu ruohosipuli on tapa odottaa parasta aikaa sadonkorjuulle.

Poista kukkavarsi

Sipulin kukkimista emme halua.YouTube-kanavan infouprawa-puutarhuri huomauttaa, että sipulin kukkiminen rajoittaa sen kasvupotentiaalia, koska se siirtää valtavan määrän energiaa kukkien kehittymiseen.

Älä myöskään kastele sipuleita suoraan, sillä se voi aiheuttaa niiden ennenaikaista mätänemistä.Poista toisinaan sipulit, jotka ovat kärsineet tuholaisten tai tautien aiheuttamista vahingoista, sillä tämä voi rajoittaa sienien leviämistä.

Jos tuholaiset ovat saastuttaneet sipulia yhdessä paikassa, älä istuta sitä samaan paikkaan.Puutarhuri suosittelee myös, että istutettavaksi valitaan vain täysin terveitä sipuleita.Tämä takaa kauniin sadon.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten