KotiReseptitSurfinia on ripoteltu kukilla.Triviaali temppu pennosia varten

Surfinia on ripoteltu kukilla.Triviaali temppu pennosia varten

11. 07. 2024 (Kuva: Shutterstock/matunka).

Surfinia on yksi niistä kasveista, jotka ovat suosittuja, eikä se ole lainkaan yllättävää.Katsokaa vain parvekkeita, joilla pitkät, tiiviisti kukkien peittämät varret esittäytyvät sirosti ensimmäisiin pakkasiin asti.Mutta riittääkö, että ostat surfinian ja laitat sen parvekkeelle, jotta se kukkii kauniisti? Ei aina, sillä ne tarvitsevat hieman apua ja muutamia kasvuvaatimuksia.Miten tässä tapauksessa stimuloit surfinioita kukkimaan? Otetaan selvää.

Kauniiden surffimarjojen resepti

Ennen kuin opit, miten edistää surfinian kukintaa, on tärkeää tietää, millaisten olosuhteiden on täytyttävä, jotta se kasvaa parvekkeellasi moitteettomasti. Tämä kaunis kasvi tarvitsee erityisesti runsaasti auringonvaloa. Siksi se kasvaa parhaiten etelä- tai länsisuuntaisilla parvekkeilla.Jos sinulla ei ole tällaista parveketta, mikään ei toki estä sinua kasvattamasta surfinioita, mutta silloin sinun on otettava huomioon, että ne saattavat kukkia huonommin. Lisäksi koristekasvisi on kasteltava usein, lannoitettava ja suojattava tuulelta. Puuskat voivat katkaista veltot ja hauraat varret, mikä viivästyttää kukintaa ja heikentää surfiniasi.

Surfinia ei kuki? Mitä tehdä?

Jos huomaat, että surfiniasi eivät kuki, mutta saavat runsaasti auringonvaloa, sinun on tarkistettava maan kosteus.On käynyt ilmi, että kasvi kuuluu niihin, jotka tarvitsevat valtavia annoksia vettä: kuumalla säällä surfiniat on kastettava kahdesti päivässä, aamulla ja illalla.. Toisaalta on tärkeää muistaa, että liika vesi voi olla surfinialle kohtalokasta.Jos kasvi on jatkuvasti veden vallassa, ensimmäinen merkki on vain kukinnan puuttuminen.Tällaisissa tilanteissa sinun täytyy kastella sitä herkästi ja älä unohda tapoja, joilla ylimääräinen vesi valuu ruukuissa: t.j.salaojitusreiät ja salaojituskerros. Jos surfinialla ei ole näitä, se mätänee hyvin nopeasti ja vetää myös tuholaisia puoleensa kuin magneetti.

Oletko unohtanut lannoittaa? Surfinia alkaa kukkia

Jokainen voimakkaasti kukkiva kasvi on lannoitettava vähintään kerran kuukaudessa, eivätkä surfiniat ole poikkeus. Valmisteet eivät ainoastaan vahvista kasveja, jotta ne kasvavat terveellisesti eivätkä ole alttiita tuholaisten hyökkäyksille, vaan myös siksi, että ne kukkivat kauniisti.Voit tietysti tarttua kaupoissa myytäviin moniravinteisiin lannoitteisiin, mutta mikään ei estä sinua tarttumasta kotitekoisiin tuotteisiin.Mitä kannattaa pitää mielessä? Kotitekoinen banaanivalmiste, keitetyistä vihanneksista valmistettu suolaton liemi, makeutettu vesi tai hiivalannoite.

Mutta entä jos surfinia ei parhaista yrityksistäsi ja lannoituksestasi huolimatta vieläkään itsepäisesti kuki? Tässä tapauksessa syy voi olla kasveille annetuissa ravinteissa Kun kasvit ovat kukintavaiheessa tai niiden pitäisi olla kukintavaiheessa, on parempi olla käyttämättä typpeä sisältäviä lannoitteita ja käyttää kaliumpitoisia lannoitteita, kuten banaanivalmistetta.

Temppu surfiniassien paksuuntumiseen

Nyt kun tiedät melkein kaiken surfiniasta, sinun pitäisi tietää seuraavat vaiheet tämän kauniin kasvin hoidossa.Yhdestä tavasta pitäisi tulla tapa: surfinian kuolleiden osien poistaminen, ts.j.Varret, lehdet ja kukat. Tämä triviaali tehtävä jätetään usein huomiotta, mutta sillä on kielteinen vaikutus paitsi ulkonäköön myös kasvin kuntoon.Ensinnäkin surfinia menettää tällöin „vahvuutensa“ ja sienitaudit tai tuholaiset voivat pesiä näissä paikoissa.Lisäksi kuolleiden kasvinosien poistaminen stimuloi kasvia nopeasti muodostamaan uusia osia.

On myös tärkeää karsia surfinian nuoret versot, ts.j.yksinkertaisesti poistaa ne. Jos teet tämän säännöllisesti, muodostuu pian uusia, nuoria varsia, joihin ilmestyy houkuttelevia kukkia.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten