KotiKeittiöniksitSekoitan sen veden kanssa tahnaksi.Valkoisen tyynyn patentin opin isoäidiltäni

Sekoitan sen veden kanssa tahnaksi.Valkoisen tyynyn patentin opin isoäidiltäni

11. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/FotoDuets).

Tyynynpäällisiä vaihdettaessa valkoiseen täytteeseen tulee usein rumia keltaisia tahroja.Likaa katsellessa ei tee mieli lainkaan laittaa tyynyihin tuoreita liinavaatteita.Miten voit tehokkaasti ja edullisesti poistaa lian ja palauttaa tyynyjen raikkauden? Tässä muutama niksi, joita äitien ja isoäitienkään ei pitäisi hävetä.

Kellastuvien tyynyjen syyt

Lumivalkoiset ja täydellisen pörröiset tyynyt eivät enää näytä samalta muutaman viikon tai kuukauden käytön jälkeen.Täyte tiivistyy useista kohdista ja pintaan ilmestyy yhä enemmän keltaisia täpliä. Mikä aiheuttaa värimuutoksia vuodevaatteisiin? Syytä ei tarvitse etsiä kaukaa. Tärkein syy on yöhikoilu ja kosteuden imeytyminen sekä pussilakanaan että täytteeseen.

Useimmat tahrat muodostuvat kesäkaudella, kun korkeat lämpötilat tunkeutuvat taloon ja vaikeuttavat yölepoa.Tällöin ihmiskehosta erittyy eniten hikeä, joka imeytyy kaikkeen, mikä on lähimpänä yöllä.Tämä ei kuitenkaan ole ainoa keltaisen värimuutoksen lähde.

Muita yleisimpiä syitä muiden tahrojen esiintymiseen ovat:.

 • Syljen vuotaminen suusta.
 • Rasvaisia voiteita iholla.
 • pesemättömät kosmetiikkajäämät.
 • märät tai kuivaamattomat hiukset.
 • Liian rasvaiset hiukset.
 • Keltaisten tahrojen poistaminen tyynystä

  Tahrojen poistaminen puuvillatyynynpäällisistä ei ole vaikea tehtävä. Voimme käyttää kaupasta ostettuja tuotteita tai turvautua kotitekoisiin menetelmiin. Hauskuus alkaa, kun on kyse synteettisten tyynyjen virkistämisestä, jotka on myös pidettävä puhtaina.Nämä ovat elementtejä, jotka altistuvat joka yö hielle, syljelle ja bakteereille. Isoäidin menetelmä, joka tekee ihmeitä, osoittautuu lian kannalta hengenpelastukseksi.

  Isoäidin tyynynpäälliset ja tyynyt tekevät aina vaikutuksen koskemattomalla valkoisuudellaan. Tämä vaikutus saavutetaan sekoittamalla noin 120 ml vastapuristettua sitruunamehua viiteen litraan kuumaa vettä. Tyyny ilman päällystä asetetaan tähän seokseen ja jätetään siihen kahdeksi tunniksi.Tämän ajan kuluttua huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä ja pese käsin tai pesukoneessa.Lämpötila kannattaa asettaa valmistajan suositusten mukaan.

  Sooda tyynyjen tehokkaaseen valkaisuun

  Myös äidit ovat todellisia tiedon ja mielenkiintoisten temppujen aarreaittoja, joita voimme menestyksekkäästi soveltaa kotona tai asunnossa.Yksi niistä on ruokasoodaan perustuvan tahnan valmistaminen, joka poistaa kellastuneet tyynyt.Tätä varten kaada vain 200 ml vettä kulhoon ja lisää viisi ruokalusikallista jauhetta. Sekoita tasaiseksi, levitä kellastuneille alueille ja levitä huolellisesti.

  Nyt sinun tarvitsee vain olla kärsivällinen ja odottaa kaksi tuntia.Kun viimeinen minuutti on kulunut, pese tyynyt käsin tai heitä ne pesukoneeseen ja aseta sopiva ohjelma. Huomaat eron ensimmäisen pesukerran jälkeen.Vaihtoehtoisesti voit kaataa annoksen ruokasoodaa pesuaineannostelijaan ja ajaa useimmin käytetyn pesuohjelman. Pienikin määrä palauttaa tehokkaasti kellastuneiden tyynyjen valkoisuuden.

  Niko Ahlqvist
  Niko Ahlqvist
  Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
  RELATED ARTICLES

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  Am beliebtesten