KotiKeittiöniksitOnko lapinkukka lopettanut kukinnan? Kastele sitä tällä ja näet nopeasti muutoksen

Onko lapinkukka lopettanut kukinnan? Kastele sitä tällä ja näet nopeasti muutoksen

6. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Ludmila Kapustkina).

Eikö tyrni kukki hyvästä hoidosta huolimatta? Toisin kuin luulisi, niin käy melko usein.Monet ihmiset antavat kasveilleen lannoitteita, jotka sen sijaan, että stimuloisivat niitä tuottamaan uusia kukkia, vain estävät niitä tekemästä sitä.Älä enää tee tätä virhettä, vaan kastele tyrniäsi tällä kotitekoisella ravinteella, niin näet nopeasti muutoksen.

Tyrniä kasvaa Etelä- ja Keski-Amerikan soisilla alueilla sekä joillakin alueilla Aasiassa.Sitä voi löytää tropiikista, mutta täällä sitä voi menestyksekkäästi kasvattaa ruukkukasvina, joka ilahduttaa upeiden valkoisten kukkiensa kauneudella.

Jos tyrni ei kuki, olet luultavasti antanut sille epäsopivat olosuhteet tai teet suositun virheen antaessasi sille runsaasti typpeä sisältäviä lannoitteita.Nämä lannoitteet eivät aina sovellu.Jos haluat stimuloida lapinkukkaa kukkimaan, on parempi lannoittaa se keittiön kaapista löytyviin suosikkimausteisiisi perustuvilla ravinteilla.

Miksi lapinruoho ei kuki? Perusvirheet, joita on syytä varoa

Yleisin syy siihen, miksi lapasruoho ei kuki, on tälle trooppiselle kasville sopimattomat kasvuolosuhteet – sopimaton kasvualusta tai sijainti.Nämä kukat kasvavat parhaiten humuspitoisessa, hedelmällisessä ja kohtalaisen kosteassa maaperässä.Kotona niiden tulisi seistä valoisassa paikassa, mutta ei suorassa auringonvalossa.

Lapioruusun kukintaan vaikuttaa myös kastelu, jonka tulisi aina olla maltillista.Liian paljon vettä ruukussa voi johtaa mätänemiseen, ja liian vähän vettä voi aiheuttaa kasvin kuihtumisen. Anna pehmeää, lämmintä vettä kohtuullisia määriä varoen tulvittamasta juuria.

Tällainen lannoitus estää kukkien muodostumisen

Jos et ole tehnyt mitään edellä mainituista virheistä, mutta tyrni ei kuki? Silloin on hyvin todennäköistä, että teet kasvillesi niin sanotun „karhunpalveluksen“.

Voit saavuttaa tämän lannoittamalla säännöllisesti vihreälehtisille kasveille tarkoitetuilla typpeä sisältävillä lannoitteilla.Tämä elementti vaikuttaa myönteisesti nuorten versojen ja lehtien kasvuun, jotka ovat reheviä ja vihreitä, mutta voi estää orvokin kukintaa.

Miten edistää orvokkien kukintaa? Kotitekoinen inkiväärihoitoaine palauttaa sen elinvoiman

Paljon parempi ratkaisu on käyttää kotitekoista inkivääriruokaa.Suosittu inkivääri sisältää elementtejä, kuten fosforia, kaliumia ja mangaania , joilla on myönteinen vaikutus lapin orvokin kukintaan.

Tämän lannoitteen valmistamiseksi leikataan ensin inkivääri pieniksi paloiksi ja murskaamisen jälkeen sekoitetaan se tehosekoittimessa yhdessä 1 litran veden kanssa.Syntyy paksu liete, joka siivilöidään siivilän läpi.

Kaada neste tyhjään pulloon ja kastele tyrni 10-14 päivän välein.Tämä palauttaa nopeasti sen elinvoiman.Parannat kasvin kuntoa ja huomaat nopeasti uusia kukkia sen varsissa.

Source: antiksavoi

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten