KotiReseptitNeuvostoliittolaistyyliset leikkeleet: Muistele suosikkiateria lapsuudestasi

Neuvostoliittolaistyyliset leikkeleet: Muistele suosikkiateria lapsuudestasi

Kokki Alisa Polunina-Golenko, joka on käynnistämässä uutta ohjelmaa STS-kanavalla ’Become the Chef’, ehdotti Marie Clairen haastattelussa haukikeittojen valmistamista illalliseksi.

’Kyljykset ovat ruokalaji, joka on tuttu jokaiselle meistä lapsuudesta.Voit fantasioida hyvin pitkään siitä, mistä niitä voi tehdä: lihasta, kanasta tai vihanneksista.Mutta minulle lapsuuden maku on haukipihvit.Mielipide, jonka mukaan hauki tuoksuu tiinalle, on ennakkoluulo.Me usein aliarvioimme sitä, mutta se on erittäin maukasta ja hyödyllistä lihaa.Kannattaa tietysti ottaa huomioon, että sitä on vaikea leikata.Hauki ei pidä pakastamisesta.Joten on parempi valmistaa se tuoreena.Muistan, että lapsena kävimme usein isäni kanssa kalassa, sillä tykkään itsekin kalastaa.Toivon, että reseptini on teidän mieleenne.’

Haukileikkeleet.

Ainesosat:.

– Haukifilee – 1600 gr;
– Voi – 100 gr;
– Valkopippuri – 0,25 tl;
– Muskottipähkinä – 2 nipistystä;
– 20 % kermaa – 0,5 kupillista;
– Voi paistamiseen – 100 gr;
– Kananmunat – 2 kpl.
– Korppujauhot – 0,5 kupillista.

Valmistustapa:.

Puhdista hauki, pese, poista kaikki liha luista, pilko hienoksi ja laita lihamyllyn läpi (tai jauha morttelissa ja hiero siivilän läpi).Laita 100 gr.pehmeää voita, kokonainen lusikallinen suolaa, 0,25 lusikallista valkopippuria ja muskottipähkinää.

Vatkaa jauheliha mahdollisimman hyvin lastalla.Muotoile leikkeleet, ripottele ne joka puolelta korppujauhoilla, pyörittele ne sitten kananmunassa ja ripottele taas korppujauhoilla.Sulata 15 minuuttia ennen tarjoilua 2 lusikallista voita raskaassa kattilassa.Ruskista leikkeleet molemmin puolin kovalla lämmöllä, käännä sitten lämpö keskilämmölle ja paista, kunnes ne ovat kypsiä.Kuoren tulee olla vielä kuiva.

Ruoka suositellaan tarjoiltavaksi sitruunamehun ja maderan kanssa.Voit järjestää kypsennetyt leikkeleet ympyrän muotoon lautaselle ja täyttää keskelle paistettuja perunoita, jotka on ripoteltu tuoreilla yrteillä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten