KotiVinkkejä kotiinMiten käyttäytyä kotona myrskyn aikana? Luopukaa näistä asioista

Miten käyttäytyä kotona myrskyn aikana? Luopukaa näistä asioista

02. 07. 2024 (Kuva: shutterstock/I am sandglass).

Ukkoset ovat yleinen sääilmiö keväällä ja kesällä.Vaikka ne voivat tuntua vaarallisilta, etenkin kun olemme ulkona, on olemassa joitakin turvallisuussääntöjä, joita voidaan soveltaa sekä sisällä että ulkona.Mitä kannattaa muistaa.

Kun myrsky tulee, monet ihmiset ovat iloisia päästessään turvalliseen suojaan kotiinsa .Myrsky voi kuitenkin olla uhka myös sisällä oleville.Salamanisku voi polttaa sähkölinjoja, tuhota niihin liitettyjä laitteita ja johtaa jopa tulipaloon tai kuolemaan, jos henkilö on liian lähellä pistorasiaa.

Noudata ukkosmyrskyn aikana näitä sääntöjä

Myrskyn aikana kotona, noudata näitä sääntöjä:

  • Sammuta sähkölaitteet.
  • Pysy kaukana metalli- ja sähkölaitteista.
  • Vältä ovia ja ikkunoita.
  • Älä käytä lankapuhelinta.
  • Älä ui kylpyammeessa tai käytä suihkua.
  • Huolehdi kodin ja karjan turvallisuudesta.

On kuitenkin huomattava, että on myytti, että matkapuhelimet houkuttelevat salamoita. Ei ole mitään tarvetta sammuttaa sitä ukkosen aikana.Jos kuitenkin näet kipinöitä, palaneita johtoja tai haistat hajua johdoissa, soita välittömästi tekniseen huoltoon.

Miten erottaa ’tavallinen’, lyhytkestoinen ukkonen vakavasta ukkosmyrskystä?

Usein voimakkaimmat tuulenpuuskat koetaan matalan vaakapilven saapuessa, vaikka tämä ei olekaan sääntö.Tämä on varoitus siitä, että vaarallinen ukkosmyrsky on kehittymässä paikkakunnallamme.Matalan vaakasuoran pilven turbulenttinen pohja osoittaa tällaisen myrskyn suurta vauhtia.Se muodostuu myrskyn viileämmän ilman ja sitä edeltävän lämpimämmän ilman vuorovaikutuksen tuloksena.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten