KotiMielenkiintoinenMikä ruokavalio on "syövänvastainen"?

Mikä ruokavalio on ”syövänvastainen”?

Toistaiseksi ei ole löydetty ruokavaliota, joka voisi suojella meitä syövältä tai vähentää todennäköisyyttä sairastua syöpään. Syöpäriski on 30-prosenttisesti geneettisesti ja 70-prosenttisesti ympäristöön sidoksissa. Jälkimmäiseen kuuluvat epäterveelliset tavat, ilmansaasteet, liikunnan määrä, stressi ja ruoka.

Maailman syöväntutkimussäätiö ja Yhdysvaltain syöväntutkimusinstituutti arvioivat, että ruokavalio, liikunta ja terveen ruumiinpainon ylläpitäminen voivat ehkäistä 30-40 prosenttia kaikista syövistä. Vaikutus ei kuitenkaan näy nopeasti; tärkeämpää on se, mitä olet syönyt kymmenen vuoden ajan, ei se, mitä olet syönyt viimeisen vuoden aikana.

Eräässä tutkimuksessa tutkijat havaitsivat, että lihavuus aiheuttaa 20 prosenttia miesten ja 14 prosenttia naisten syöpäkuolemista. He arvioivat, että jos väestö säilyttäisi terveen painon, Yhdysvalloissa voitaisiin välttää vuosittain yli 90 000 syöpäkuolemaa.

Tutkijat eivät tiedä, miksi tietyt elintarvikkeet vähentävät syöpäriskiä, mutta oikea ruokavalio vähentää sitä. Voit muuttaa ruokailutapojasi seuraavasti:

Syö enemmän kasvisruokaa
Tähän kuuluvat hedelmät, vihannekset, yrtit, palkokasvit ja pähkinät.
Kasvit tuottavat monia aineita, jotka suojaavat soluja vaurioilta, jolloin ne ovat vähemmän alttiita syövän kehittymiselle. Muista syödä kokonaisia elintarvikkeita, kuten omena; se on terveellisempää kuin lasi omenamehua.

Nauti enemmän kuitua
Kuitua sisältäviä elintarvikkeita ovat vihannekset, hedelmät ja täysjyväviljatuotteet. Haitalliset aineet pidättyvät ja kulkeutuvat ruoansulatuskanavan läpi, joten ne eivät pääse verenkiertoon.

Valitse terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja, joissa on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka suojaavat soluja tulehduksilta. Kala, avokadot, pellavansiemenet, pähkinät ja oliiviöljy kuuluvat ruokavalioon.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Olen täysin samaa mieltä siitä, että oikea ruokavalio voi vaikuttaa merkittävästi syövän ehkäisyyn. Tärkeintä on pitkäaikainen ja monipuolinen ruokavalio, joka sisältää paljon kasviksia ja kuitua. On hienoa, että tutkimukset näyttävät vahvistavan terveellisten elintapojen positiivisen vaikutuksen syöpäriskiin!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten