KotiKotitalouden niksitIsoäidit varoittivat tästä kasvista.Älä jätä sitä taloon, sillä se tuo kurjuutta

Isoäidit varoittivat tästä kasvista.Älä jätä sitä taloon, sillä se tuo kurjuutta

3. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Natalia van D).

Jokainen haaveilee onnellisesta elämästä ja toivoo kaikin mahdollisin tavoin torjuvansa mahdollisen epäonnen.Valitettavasti taikauskon mukaan tietyt käyttäytymistavat tai asiat voivat jopa houkutella huonoa onnea.Näin on ilmeisesti erään kauniin kasvin kohdalla, joka usein valitaan kotien ja toimistojen sisustukseen.Kyseessä on hoya, Gentiana-heimon jäsen, jolla on sirot tähtimäiset kukat.Mitä siitä kannattaa tietää ja miten se voi vaikuttaa kohtaloosi.

Hoja on Gentiana-sukuun kuuluva kasvi, jota tavataan Kaakkois-Aasiassa.Sitä voi kuitenkin kasvattaa helposti kotona ja monet kasvattavat sitä erittäin mielellään, koska sillä on suuri koristearvo.Erityisen suosittu on vaha goji.

Sille ovat ominaisia pienet, tähdenmuotoiset kukat.Valitettavasti taikauskoisten ihmisten ei pitäisi kasvattaa tätä kasvia kotonaan sen kiistattomista koristeominaisuuksista huolimatta.Miksi?

Hoja – kaunis kasvi, joka tuo huonoa onnea

Hoja on hyvin erottuva kasvi, jota on vaikea sekoittaa mihinkään muuhun.Sillä on nahkamaiset, tummanvihreät lehdet sekä poikkeuksellisen kauniit kukat , jotka muistuttavat tähtiä ja ovat ryhmittyneet riippuviksi sateenvarjoiksi.Ne voivat olla valkoisia, vaaleanpunaisia tai tumman violetteja.Ne näyttävät siltä kuin ne olisi tehty vahasta, minkä vuoksi hoyaa kutsutaan usein vahakukaksi.Tämä on kuitenkin virheellinen nimitys – vahakukka on täysin eri kasvilaji.

Hoya löytää melko usein tiensä koteihin, toimistoihin tai kouluihin, koska se näyttää näyttävältä eikä ole vaikea kasvattaa.Pienet hoitovirheet eivät pitäisi vahingoittaa sitä.Sillä on toki mieltymyksensä – esimerkiksi se inhoaa ruukuttamista ja uudelleen istuttamista.Se ei myöskään siedä hyvin vettymistä.Kaikki eivät kuitenkaan halua pitää sitä kotona – sen sanotaan tuovan huonoa onnea.

Hoja – takaa huonoa onnea raha-asioissa

Talousongelmat eivät nukuta montaa ihmistä.Joidenkin taikauskojen mukaan tietyt asiat, kasvit tai käyttäytymismallit voivat houkutella huonoa onnea – jopa raha-asioissa.Kävely – vaikka se on niin kaunis – sanotaan, että sillä on huono vaikutus kotitalouden aineelliseen alaan. Mitä rehevämmin se kukkii, sitä vakavampi takaiskun sanotaan olevan.Mitä enemmän kukkia kasvissa on, sitä vähemmän rahaa sen omistajan lompakossa on. Niinpä, jotta riski ei kasvaisi, monet luopuvat sen kasvattamisesta.Kuka tietää, ehkä jollakulla ei mene pitkällä aikavälillä hyvin, koska hän kasvattaa hojaa kotona?

Ne, jotka eivät ole taikauskoisia, muistuttavat toisaalta, että a kun varret tai jokin muu kasvin osa vaurioituu, se erittää mehua, joka sisältää myrkyllisiä aineita.Tämä voi ärsyttää ihoa ja vahingossa nautittuna vaarantaa eläimet ja ihmiset.Siksi hoya on pidettävä lasten ja lemmikkieläinten ulottumattomissa , jos päätät pitää sitä kotona.Kasvia leikattaessa on käytettävä käsineitä.

Kannattaa tietää, että onnettomuus ei ole vain hoyojen asia.Myös muut kasvit – taikauskon mukaan – tuovat huonoa onnea.Näihin kuuluvat muratti, monstera, kaktukset ja kanerva.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten