KotiPuhdistusvinkitImee kosteutta ja hometta kuin pölynimuri.Muista sijoittaa ne kylpyhuoneeseen

Imee kosteutta ja hometta kuin pölynimuri.Muista sijoittaa ne kylpyhuoneeseen

09. 07. 2024 (Kuva: shutterstock/liloon).

Ruukuissa olevilla kukilla on suuri vaikutus asuntojen ja talojen sisustukseen.Ne luovat kauniin koristeen ja saavat huoneet tuntumaan heti viihtyisämmiltä.Mutta niiden hyödyt eivät lopu tähän.Jotkut niistä viihtyvät hyvin kosteissa ja lämpimissä olosuhteissa, mitä kannattaa hyödyntää käytännössä.Lue kylpyhuoneen kosteutta imevistä kasveista, jotka auttavat ehkäisemään hometta.

Kylpyhuone – sienien paratiisi

Korkeat lämpötilat ja kosteus ovat ihanteelliset olosuhteet homeen kasvulle kylpyhuoneessa. Monesti huoneissa ei ole ikkunoita, mikä estää nopean tuuletuksen ja aiheuttaa suuren ongelman riittävän ilmanvaihdon kannalta.Home kuitenkin viihtyy tällaisessa ympäristössä.

Mustan, ruskean tai beigen värisiä homekasvustoja on vaikea ohittaa.Ne rumentavat seiniä, kattoja ja ikkunanpuitteita.Kaiken kukkuraksi homeen itiöt leviävät ilmassa, ja niillä on tuhoisa vaikutus ihmisten terveyteen.Ne johtavat hengitystieongelmiin, allergioihin, heikentyneeseen hyvinvointiin ja heikentyneeseen vastustuskykyyn.Home on vaikea poistaa, joten on tehtävä kaikkensa sen kasvun estämiseksi.Ei kannata kieltäytyä mistään avusta.Liittolaisia löytyy ruukuista.

Kosteutta imevät kasvit kylpyhuoneeseen – tyrni

Tässä on erittäin tyylikäs laji, jolla on arvokkaita ominaisuuksia. Lapatyräkki viihtyy hyvin kylpyhuoneessa.Se ei tarvitse paljon auringonvaloa eikä se vaadi tiheää kastelua . Mikä tärkeintä, kasvi imee epämiellyttäviä hajuja ja kosteutta , mikä tekee siitä sopivan valinnan tähän hankalaan huoneeseen.Allergioista ja astmasta kärsivien tulisi olla erityisen kiinnostuneita sen kasvattamisesta.

Saniainen käytännöllisenä koristeena tummaan kylpyhuoneeseen

Luonnonvalon rajallinen saanti ei estä saniaista kasvamasta voimakkaasti. Vihreät lehdet näyttävät hyvin koristeellisilta ja niistä tulee luonnollinen koriste kylpyhuoneeseen.Huoneissa, joissa ei ole pääsyä ikkunaan se on myös erinomainen kosteuden imijä.

Ruukkusieni valloittaja tai kiipeilevä muratti

Se ei ainoastaan vaadi auringonvaloa ja ei ainoastaan siedä kosteutta erittäin hyvin, vaan kylpyhuoneen olosuhteet ovat sille ihanteelliset Kiipeilevää murattia pidetään tehokkaana ilmanpuhdistajana, koska se pystyy imemään jopa 80 % sienistä. Se kasvaa nopeasti, joten harkitse erityisen sängyn asentamista, jotta se saa tilaa ja korostaa sen koristeellisia lehtiä.

Miten hoitaa kasveja kylpyhuoneessa?

Huoneen kosteudesta huolimatta älä unohda kastella viherkasveja niiden vaatimusten mukaisesti.Voit kuitenkin pidättäytyä lehtien ruiskuttamisesta – kylpyammeesta nouseva höyry riittää. Jos kyseessä on lapionlehtinen, muista hieroa lehdet, jotta ne kiiltävät ja ovat houkuttelevia.

Varmista, että ruukut on sijoitettu puhdistusaineiden ulottumattomiin.Muista myös jättää kylpyhuoneen ovi raolleen.Tämä on ilmanvaihdon ja homeelta suojaamisen vuoksi sekä koristekasvien optimaalisen happimäärän varmistamiseksi.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten