KotiReseptitÄlä juo vettä heti kirsikoiden syömisen jälkeen, muuten sinulle käy näin

Älä juo vettä heti kirsikoiden syömisen jälkeen, muuten sinulle käy näin

Mietityttää, voiko matoisen kirsikan syöminen johtaa myrkytykseen? Entä homeiset hedelmät? Onko isoäidin varoitukselle juoda vettä kirsikoiden kanssa järkevä selitys? Ota selvää, mitä virheitä ei kannata tehdä kirsikoita syödessä.

Kirsikkakausi on täydessä vauhdissa.Monien on vaikea irrottautua näistä hedelmistä, eikä ihme.Makeat ja happamat, täynnä mehukkuutta olevat kirsikat ovat kesän symboli ja muistuttavat meitä huolettomasta lapsuudesta.Mutta kirsikat voivat muuttaa huolettoman lapsuuden helvetiksi.Miten? On hyvin helppoa tehdä virhe.

Miksi ei pitäisi juoda vettä kirsikoiden kanssa?

Kirsikat ovat runsaasti kuitua sisältävä hedelmä.Vaikka tämä aine on tärkeä suolen toiminnan säätelyssä, se ei sulata eikä imeydy ruoansulatuselimistöömme.Jos päätämme syödä suuren määrän kirsikoita ja huuhdella ne vedellä, voimme saada ruoan sisällön kulkemaan ruoansulatuskanavamme läpi nopeammin.

Ruoansulatusongelmista kärsivien ihmisten tulisi olla varovaisia, koska he saattavat kokea vatsavaivoja nautittuaan suuria määriä kirsikoita ja vettä. Riskiryhmiin kuuluvat ihmiset, joilla on ruoansulatusongelmia, mahatulehdus, haimatulehdus, tulehduksellinen suolistosairaus tai sappitietulehdus. Myös vatsa- ja pohjukaissuolihaavoista kärsivien potilaiden tulisi olla varovaisia.

Mitä kirsikoita ei kannata syödä?

Vältä ennen kaikkea kirsikoita, jotka ovat värittyneitä, hyvin pehmeitä, mädäntyneitä, joista tihkuu nestettä tai jotka ovat homeessa. Tällaiset hedelmät voivat aiheuttaa vahinkoa. Ei ole suositeltavaa heittää hedelmän mätää osaa pois, sillä se ei takaa, että kaikki home on poistettu.On tärkeää tietää, että elintarvikkeisiin kehittyvillä homeilla voi olla voimakkaita myrkyllisiä vaikutuksia ihmisiin.

Entä matoiset kirsikat? Tässä tilanne on hieman erilainen.Vaikka hedelmien syöminen, joissa on matoja, saattaa herättää inhon ja jopa oksentamisrefleksin, se ei itse asiassa ole vaaratonta.Hedelmissä elävät hyönteiset eivät nimittäin ole millään tavalla myrkyllisiä eivätkä vapauta mitään aineita, jotka olisivat haitallisia elimistöllemme.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten