KotiUusiokäyttöideatÄlä heitä sitä pois, vaan kastele sillä tomaatit tai kurkut.Sadostasi tulee suuri

Älä heitä sitä pois, vaan kastele sillä tomaatit tai kurkut.Sadostasi tulee suuri

Nokkoslietteestä on tulossa yhä suositumpi lannoite kasveille.Se ei ole yllättävää.Sen terveyttä edistäviä ominaisuuksia arvostavat niin ammatti- kuin harrastajapuutarhuritkin.

Se on helppo valmistaa ja sopii erinomaisesti muun muassa tomaateille, kurkuille tai punajuurille.Sen käytön ansiosta sato on kirjaimellisesti valtava.

Miten valmistetaan nokkoslantaa?

Nokkoslannan valmistamiseen tarvitaan vain 1 kg nokkosia ja 10 litraa vettä.Voimme käyttää tähän rauhassa sadevettä.

Nokkoset kannattaa leikata pienemmiksi paloiksi, jotta nokkoset vapauttavat ravinteita nopeammin.Peitä seos juustokangasliinoilla (hyönteisiltä suojaamiseksi) ja jätä se lämpimään paikkaan 2 viikoksi.

On tärkeää sekoittaa nokkosmössöä joka päivä.Kahden viikon kuluttua valmiin mäsän pitäisi tuoksua pistävältä ja siinä pitäisi olla käymisestä johtuvia kuplia ja vaahtoa.

Mihin kasveihin nokkosmössöä voidaan käyttää?

Nokkosmössö sopii ravinteeksi: tomaateille, kurkuille, mansikoille, kesäkurpitsoille, kurpitsoille ja jopa ruusuille.Muista kuitenkin, että nokkosmössö ei voi seistä liian kauan.

Suosittelemme tekemään sitä useammin ja pienemmissä erissä.Ihannetapauksessa koko valmiste tulisi nauttia muutaman päivän kuluessa käymisprosessin päättymisestä.

Miten kastella kasveja nokkosmuusilla?

Se, miten käytät nokkoslietettä puutarhassa, riippuu yksilöllisistä mieltymyksistäsi.Esimerkiksi punajuurille käytetään 1:10 liuosta, jota levitetään korkeintaan kerran kahdessa viikossa.

Jos kasvisi kuitenkin tarvitsevat lisälannoitusta, mikään ei estä sinua lisäämästä kastelutiheyttä.Muista kuitenkin, että tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa olla liian innokas.

Ylilannoitus on yhtä vaarallista kuin alilannoitus, ja se voi johtaa huonompaan kasvuun tai jopa sadon tuhoutumiseen.Ole siis varovainen, ja on parempi kastella kasvit kahdesti liian vähäisellä nokkoslannoituksella kuin kerran liian suurella.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten