KotiReseptitVadelmat tuottavat odottamattoman runsaan sadon: merkitse muistiin tämän heinäkuun pintakäsittelyn koostumus

Vadelmat tuottavat odottamattoman runsaan sadon: merkitse muistiin tämän heinäkuun pintakäsittelyn koostumus

Vadelmat ovat yksi suosituimmista marjakasveista, joita viljellään datsan tonteilla.Sitä arvostetaan sen herkullisista ja hyödyllisistä hedelmistä, joita voidaan nauttia sekä tuoreena että käyttää erilaisten jälkiruokien ja talvivalmisteiden valmistukseen.Suurten ja makeiden marjojen runsaan sadon saamiseksi on kuitenkin kiinnitettävä erityistä huomiota vadelman hoitoon, erityisesti sen ruokintaan.

Kasvien oikea ravitsemus hedelmänkorjuuaikana on avainasemassa laadukkaan sadon muodostumisessa.Tässä artikkelissa tarkastelemme tehokkaita tapoja ruokkia vadelmia heinäkuussa, mikä auttaa sinua saamaan odottamattoman runsaan sadon suuria ja maukkaita marjoja.

Menetelmä yksi: Hiivalannoitus.

Yksi tehokkaimmista menetelmistä vadelman ruokinnassa hedelmäkauden aikana on hiivaliuoksen käyttö.Hiiva sisältää runsaasti B-vitamiineja, aminohappoja ja mikroelementtejä, jotka stimuloivat kasvien kasvua ja kehitystä ja edistävät suurten ja mehukkaiden marjojen muodostumista.

Hiivapintakastikkeen valmistuksessa on noudatettava seuraavaa reseptiä:

 

  • Otetaan 3 litraa vettä ja annetaan sen seistä 24 tuntia.Näin päästään eroon kloorista ja muista haitallisista epäpuhtauksista, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti kasveihin.
  • Laskeutumisen jälkeen suodata vesi ja lisää siihen 100 grammaa sokeria.Sokeri toimii hiivan kasvualustana ja nopeuttaa sen lisääntymisprosessia.
  • Laimenna erilliseen astiaan, jossa on lämmintä vettä, 20 grammaa kuivahiivaa.Veden lämpötilan tulisi olla noin 30-35°C, jotta hiivasolut aktivoituvat.
  • Kaada saatu hiivaseos veden ja sokerin joukkoon ja sekoita huolellisesti.
  • Jätä liuos 3-4 tunniksi lämpimään paikkaan aktiivisen käymisen ajaksi.

 

Jotta estetään liuoksen jatkokäyminen, joka voi johtaa kasveille haitallisten aineiden muodostumiseen, vierre on hävitettävä.Voit joko laimentaa syntyneen liuoksen välittömästi kasteluveteen tai säilyttää sen tiivisteenä laimentamalla sen ennen käyttöä siten, että tiivisteen määrä on 50 grammaa 10 litraa vettä kohti.

Käytä 1 litra valmista liuosta jokaisen vadelmapensaan lannoittamiseen.On tärkeää huomata, että ennen lannoitteen levittämistä on suositeltavaa kostuttaa pensasta ympäröivä maa puhtaalla vedellä.Näin ravinteet imeytyvät paremmin kasvin juuristoon.

Toinen menetelmä: Lannoitus tuhkalla.

Vaihtoehtoinen ja yhtä tehokas tapa ruokkia vadelmaa hedelmäkauden aikana on käyttää puutuhkaa.Tuhka sisältää runsaasti erilaisia makro- ja mikroelementtejä, joita tarvitaan kasvien täydelliseen kehitykseen ja laadukkaan sadon muodostumiseen.Tuhkassa on erityisen paljon kaliumia, jolla on tärkeä rooli hedelmien kypsymisprosessissa ja niiden sokeripitoisuuden lisäämisessä.

Tuhkalannoitteen valmistukseen:

 

  • Otetaan 1 kupillinen puutuhkaa ja liuotetaan se 10 litraan vettä.
  • Sekoita liuosta huolellisesti, kunnes tuhka on liuennut kokonaan.

 

Saatu liuos on kasteltava jokaiseen vadelmapensaaseen.Tällaista lannoitetta suositellaan levitettäväksi noin 1, 5 ämpärillistä (15 litraa) yhtä istutusneliömetriä kohti.Näin varmistetaan ravinteiden tasainen jakautuminen maaperässä ja niiden saatavuus kasvien juuristolle.

Tuhkalla ruokkiminen ei ainoastaan rikastuta maaperää tarvittavilla elementeillä, vaan auttaa myös parantamaan sen rakennetta ja lisää kasvien vastustuskykyä tauteja ja tuholaisia vastaan.Lisäksi tuhka auttaa neutraloimaan maaperän liiallista happamuutta, mikä on erityisen tärkeää vadelmalle, joka suosii lievästi happamia tai neutraaleja maita.

On tärkeää muistaa, että lannoituksen ohella on noudatettava myös muita vadelman hoitosääntöjä: säännöllistä kastelua, multaamista, oikea-aikaista leikkaamista sekä suojautumista tuholaisilta ja taudeilta.Kaikkien näiden toimenpiteiden yhdistelmä auttaa sinua nauttimaan makeiden ja tuoksuvien vadelmien runsaasta sadosta koko kauden ajan.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten