KotiKotitalouden niksitVadelmat suojataan luotettavasti luteilta: sipulinkuorista ja sinappista tehdyt liuokset auttavat

Vadelmat suojataan luotettavasti luteilta: sipulinkuorista ja sinappista tehdyt liuokset auttavat

Yksi puutarhureiden ja puutarhureiden yleisimmistä ongelmista on tuholaisten torjunta puutarhoissaan. Vikat ovat erityisen uhka marjakasveille, vähentäen satoa ja pilaamalla hedelmiä epämiellyttävällä hajullaan.

 

 

Kokeneet kesäasukkaat eivät halua odottaa, että ongelma kasvaa, vaan taistelevat aktiivisesti näitä tuholaisia ​​vastaan. Onneksi luteiden torjuntaan on olemassa tehokkaita ja turvallisia menetelmiä, jotka eivät vaadi haitallisten kemikaalien käyttöä.

 

Ensinnäkin yksi saavutettavissa olevista ja tehokkaista tavoista on käyttää sipulinkuoren infuusiota. Sen valmistamiseksi sinun on täytettävä sipulin kuori vedellä ja jätettävä 5 päivää imeytymään. Tämän jälkeen infuusio tulee suodattaa ja laimentaa vedellä suhteessa 1 osa infuusiota 4 osaan vettä. Saatu liuos ruiskutetaan vadelmapensaille, ja käsittely tulee suorittaa säännöllisesti, 5-10 kertaa kauden aikana, jotta lutikat eivät pääse takaisin.

 

Toiseksi sinappipohjainen liuos on erinomainen lääke luteita vastaan. Sen valmistusohje on yksinkertainen: 1 osa sinappia liuotetaan 10 osaan vettä. Tämä määrä liuosta riittää yhden pensaan käsittelemiseen. Voit ruiskuttaa liuoksen joko ruiskupullolla tai käsin ruiskuttamalla kasveja kädellä tai luudalla.

 

  • On tärkeää ymmärtää, että lutikoiden torjunta vaatii johdonmukaisuutta ja järjestelmällistä lähestymistapaa. Ei riitä, että suoritetaan yksi tai kaksi käsittelyä – ne on toistettava säännöllisesti koko kauden ajan, jotta tuholaiset eivät pääse palaamaan alueelle.
  • Vaarattomien ja kohtuuhintaisten kansanlääkkeiden, kuten sipulinkuori-infuusion ja sinappiliuoksen, käyttö voi tehokkaasti päästä eroon luteista puutarhassa ilman vaarallisten kemikaalien käyttöä.
Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten