KotiReseptitVadelmat suojataan luotettavasti bedbugsiltä: sipulin kuori ja sinappiliuokset auttavat

Vadelmat suojataan luotettavasti bedbugsiltä: sipulin kuori ja sinappiliuokset auttavat

Yksi puutarhureiden yleisimmistä ongelmista on tuholaisten torjunta heidän palstoillaan.Luteet ovat erityinen uhka marjakasveille, sillä ne vähentävät satoa ja pilaavat hedelmiä pahanhajuisella hajullaan.

Kokeneet datsanviljelijät eivät mieluummin odota ongelman kasvua, vaan taistelevat aktiivisesti näitä tuholaisia vastaan.Onneksi on olemassa tehokkaita ja turvallisia luteiden torjuntamenetelmiä, jotka eivät vaadi haitallisten kemikaalien käyttöä.

Ensinnäkin yksi saatavilla olevista ja tehokkaista menetelmistä on sipulinkuori-infuusion käyttö.Sen valmistamiseksi on tarpeen kaataa sipulinkuoret vedellä ja antaa hautua 5 päivän ajan.Tämän jälkeen infuusio on siivilöitävä ja laimennettava vedellä suhteessa 1 osa infuusiota 4 osaan vettä.Näin saatu liuos ruiskutetaan vadelmapensaisiin, ja käsittely on suoritettava säännöllisesti, 5-10 kertaa kauden aikana, jotta vikojen paluu estetään.

Toiseksi erinomainen lääke luteita vastaan on sinappiin perustuva liuos.Sen resepti on yksinkertainen: 1 osa sinappia liuotetaan 10 osaan vettä.Tämä määrä liuosta riittää yhden pensaan hoitoon.Liuos voidaan ruiskuttaa joko sumuttimella tai käsin ruiskuttamalla kasvit käsin tai luudalla.

On tärkeää ymmärtää, että luteiden torjunta vaatii johdonmukaisuutta ja järjestelmällistä lähestymistapaa.Ei riitä, että tehdään yksi tai kaksi käsittelyä – niitä on toistettava säännöllisesti koko kauden ajan, jotta tuholaiset eivät palaa kohteeseen.

Vaarattomien ja edullisten kansanhoitokeinojen, kuten sipulin kuoren infuusion ja sinappiliuoksen, käyttö voi tehokkaasti päästä eroon puutarhassa olevista sängyn vioista ilman vaarallisia kemikaaleja.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten