KotiReseptitUseimmat keittävät väärällä riisillä: kokki selitti, miten pilafia valmistetaan oikein

Useimmat keittävät väärällä riisillä: kokki selitti, miten pilafia valmistetaan oikein

Keittiömestari Dmitri Oznobishin kertoi verkkosivustolla ’Ja nyt kiinnitä huomiota!’, miten venäläiset ’tappavat’ pilafin.Hän nimesi yleisimmät virheet, joista osa osoittautui todella yllättäviksi.

Useimmat valitsevat esimerkiksi väärän riisin ruokalajiksi – höyrytettyä riisiä.Oznobishin kutsui sitä epäonnistuneimmaksi vaihtoehdoksi pilafille.

’Tämä on kaikkein huonolaatuisin tuote, jossa on muovinen maku.Jos valitset vääränlaisen riisin, saat murean pilafin sijaan tavallista riisipuuroa’, hän selitti.

Asiantuntija uskoo, että itämaiset uzbekistanilaiset riisilajikkeet ’Lazer’, ’Devzira’ tai ’Basmati’ sopivat paremmin pilafiin.Toinen tärkeä pilafin sääntö on noudattaa mittasuhteita.

’Riisin, porkkanoiden ja lihan määrän tulisi aina olla sama.Kumpikin ottaa yleensä 1 kg, ei enempää eikä vähempää.Pieneen kattilaan – 500 g kutakin.Barberin ja ziran tulisi aina olla pilafissa, muut mausteet ovat valinnaisia.Vettä ei saa olla liikaa.Noin 1100 ml vettä 1 kg riisiä kohti’, kokki lisäsi.

Oznobishin neuvoi, ettei pilafia kannata koskaan keittää tavallisissa astioissa.Tarvitaan valurautapata – tilava kattila, jossa on korkeat seinät ja paksu pohja ja jossa on raskas kansi.Se jakaa lämmön optimaalisesti, eikä pilafia keitetä, vaan se haudutetaan.

Aikaisemmin venäläisille annettiin resepti herkullisille perunoille lihan kanssa.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten