KotiReseptitTomaatin lehdet lakkaavat kellastumasta: Muista 4 tärkeintä virhettä pelastaaksesi satosi

Tomaatin lehdet lakkaavat kellastumasta: Muista 4 tärkeintä virhettä pelastaaksesi satosi

Tomaattien kasvattaminen on kiehtova mutta joskus haastava prosessi.Yksi yleisimmistä vihannespuutarhurien kohtaamista ongelmista on tomaatin lehtien kellastuminen.

Ilmiö voi johtua useista eri tekijöistä, jotka vaihtelevat taudeista ja tuholaisista kasvien vääränlaiseen hoitoon.Ongelmasta selviytymiseksi mahdolliset syyt on tutkittava perusteellisesti ja ryhdyttävä asianmukaisiin toimiin.Tässä kerronnassa tarkastelemme tomaatin lehtien kellastumisen tärkeimpiä syitä ja keinoja niiden poistamiseksi.

Tomaattien kellastuminen voi johtua erilaisista taudeista, kuten mosaiikista, fytofthoroosista, fusariumista ja muista.Nämä taudit eivät ainoastaan aiheuta lehtien kellastumista, vaan ne voivat johtaa myös vakavampiin seurauksiin kasville.Jos ensimmäiset taudin merkit havaitaan, kasvit on siksi käsiteltävä välittömästi sienitautien torjunta-aineilla tartunnan leviämisen estämiseksi.

Ensinnäkin lehtien kellastuminen voi johtua tuholaisista, kuten kirvoista, valkokärpäsistä, koloradon-perunakuoriaisesta ja tupakkatripseistä.Nämä hyönteiset vahingoittavat lehtiä, jolloin ne kellastuvat ja kuolevat vähitellen pois.On suositeltavaa käyttää hyönteismyrkkyjä tuholaisten torjumiseksi varotoimia noudattaen ja käyttöohjeita noudattaen.

Toiseksi myös väärä kastelu voi aiheuttaa tomaatin lehtien kellastumista.Toisaalta riittämätön kosteus saa kasvin säästämään resursseja, mikä johtaa kellastumiseen ja lehtien putoamiseen.Toisaalta liiallinen kosteus voi johtaa uusien lehtien muodostumiseen, jotka ottavat maaperästä ravinteita, erityisesti typpeä.Tällaisessa tapauksessa lopeta kastelu ja levitä maaperään typpilannoitetta.

Kolmanneksi , lehtien kellastuminen voi johtua väärästä valaistuksesta.Liiallinen auringon säteily voi vahingoittaa nuoria kasveja, joten ne olisi varjostettava ensimmäisten viikkojen ajan istutuksen jälkeen.Samaan aikaan tiheästä istutuksesta johtuva valon puute voi myös aiheuttaa lehtien kellastumista pensaan alaosassa.

Neljänneksi myös juuriston ongelmat voivat aiheuttaa tomaatin lehtien kellastumista.Heikot juuret eivät pysty tarjoamaan riittävästi ravintoa lehtien massalle, mikä johtaa niiden kellastumiseen.Tämän ongelman ratkaisemiseksi suositellaan lehtiruokintaa tai kasvustimulaattoreita.

Tomaatin lehtien kellastuminen voi johtua monista syistä, jotka vaihtelevat taudeista ja tuholaisista kasvien vääränlaiseen hoitoon.Säännöllinen kasvien tarkastus, asianmukainen kastelu, suojautuminen tuholaisilta ja taudeilta sekä optimaalisten valaistus- ja ravitsemusolosuhteiden varmistaminen ovat tärkeimmät toimenpiteet, joiden avulla voidaan välttää lehtien kellastuminen ja saada runsas tomaattisato.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten