KotiReseptitSkandaaleja ja kyyneleitä ei enää ole: lapsi alkoi ymmärtää kaiken ensimmäisestä kerrasta...

Skandaaleja ja kyyneleitä ei enää ole: lapsi alkoi ymmärtää kaiken ensimmäisestä kerrasta lähtien – psykologi opettaa

Psykologi Yulia Koroleva kertoi portaalin ’Huomio, uutiset!’ lukijoille, miksi venäläiset ovat niin innokkaita sitrushedelmien suhteen talvella.Hänen mukaansa halu syödä mandariineja, appelsiineja ja greippejä on varsin ymmärrettävää.

Tähän on useita syitä.Ensinnäkin sitrushedelmät ovat yksi niistä harvoista tuoreista hedelmistä, joita on saatavilla talvella.Niissä on runsaasti C-vitamiinia, joka on tärkeä tekijä immuunijärjestelmän tukemisessa ja vilustumiselta suojautumisessa.

Talvella, kun meitä ympäröivät virukset ja sairaudet, kehomme voi tarvita tätä vitamiinia kipeästi.Siksi halu syödä sitrushedelmiä voi olla elimistömme luonnollinen vastaus lisääntyneeseen C-vitamiinin tarpeeseen.

Toiseksi sitrushedelmien tuoksulla voi olla aromaterapeuttinen vaikutus mielialaan.Näissä hedelmissä on raikas maku, joka voi auttaa lisäämään energiaa, parantamaan mielialaa ja torjumaan kausiluonteista masennusta tai talven taantumaa.

Siksi mandariineja kannattaa syödä talvella – eikä vain C-vitamiinin vuoksi.selitti, miksi venäläiset vetoavat talvella sitrushedelmiin.

Kuva: Simon Vollmeyer/imageBROKER.com/globallookpress.com.

’Lopuksi, psykologisella näkökulmalla voi olla myös merkitystä siihen, että haluamme syödä sitrushedelmiä talvella.Usein nämä hedelmät yhdistetään lämpöön ja kirkkaisiin kesäpäiviin.Kun syömme sitrushedelmiä, se voi herättää miellyttävän kodikkuuden tunteen ja muistoja lämpimämmistä ajoista, mikä auttaa meitä selviytymään talven huonovointisuudesta ja saa meidät tuntemaan itsemme valppaammiksi, elävämmiksi’, psykologi selittää.

Jokaisella on omat syynsä siihen, miksi hän haluaa syödä sitrushedelmiä talvella, ja tämä voi vaihdella suuresti henkilöstä toiseen.On tärkeää ymmärtää, että nämä ovat elimistömme luonnollisia reaktioita, joten on turvallista antaa itsensä nauttia näistä hedelmistä niin kauan kuin ne eivät aiheuta mitään ongelmia, kuten allergisia reaktioita tai ruoansulatusongelmia.

’Ja haluni syödä sitrushedelmiä herää uudenvuoden aattona, koska se liittyy lähestyvään juhlapäivään ja kohottaa mielialaani’, Julia Koroleva totesi lopuksi.

Muistutamme, että aiemmin asiantuntijat nimesivät kolme ovelaa temppua, jotka auttavat valitsemaan maukkaimmat mandariinit.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten