KotiPuhdistusvinkitSiirrä hirviö vasta sitten.Tämä on yleisin virhe.Muuten lehdet alkavat kellastua ja kuihtua

Siirrä hirviö vasta sitten.Tämä on yleisin virhe.Muuten lehdet alkavat kellastua ja kuihtua

11. 07. 2024 (Kuva: shutterstock/Zhuravlev Andrey).

Se on yksi suosituimmista kotona kasvatettavista kasveista.Ei ihme, sillä se tekee vaikutuksen kauniilla ja omaperäisellä ulkonäöllään.Kuinka istuttaa monstera? On parempi olla varovainen, koska yksi virhe voi aiheuttaa sen nopean kuolemisen.

Kauniisti kasvavan kasvin avain on oikea ruukku, jossa pitäisi olla runsaasti tilaa kehittyä.Kaupoista voi yleensä ostaa kukkia alimitoitetuissa ruukuissa, joten ruukku kannattaa vaihtaa kotiin tullessa.Miten monstera istutetaan uudelleen, jotta se kasvaa kauniisti?

Miten monstera istutetaan uudelleen? Ajoitus on äärimmäisen tärkeää.Muuten kasvi ei välttämättä juurru

Monstera kasvaa luonnostaan trooppisissa metsissä, mutta Slovakiassa se sopii hyvin ruukkukasviksi.Sillä ei ole korkeita vaatimuksia, mutta muista, että sen tulisi seistä hyvin aurinkoisella paikalla, mutta ei täydessä auringossa, sillä lehdet voivat palaa.Paras kasvualusta on läpäisevä multa, johon on lisätty turvetta.

Monstera vaatii säännöllisen kastelun lisäksi lehtien ripottelua.Tämä on parasta tehdä kahden tai kolmen päivän välein. Sillä tulisi myös olla tuki, mieluiten bambutangoista tai puusta. Monsteran ruukku ei saa olla liian pieni , koska silloin kasvi ei menesty Miten monstera siirretään suurempaan ruukkuun?.

VINKKI! Paras aika olisi aikaisin keväällä, eli maaliskuun lopussa/huhtikuun alussa.Muuten uudelleenruukutus voi päättyä huonosti.Lehdet voivat alkaa kellastua ja kuivua.Aseta monstera astiaan, jossa on salaojitus.Peitä juuret varovasti mullalla varoen vahingoittamasta niitä.

Millä lannoittaa hirviö? Älä osta ravinteita kaupasta.Voit tehdä ne itse

Jotta kasvi saisi vauhtia istutuksen jälkeen, sille kannattaa antaa hieman tukea.Kotitekoiset lannoitteet sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.

 • Banaanin kuori. Aseta kuori astiaan ja peitä se lämpimällä vedellä.Laita se sivuun yön yli ja kastele kasvi seuraavana päivänä.Tällainen lannoite nopeuttaa monsteran kasvua ja suojaa sitä taudeilta.
 • Musta tee antaa maaperälle tarvittavat ravinteet.Hauduta yksinkertaisesti vahvaa teetä ja kaada se astiaan, kun se jäähtyy.
 • Niko Ahlqvist
  Niko Ahlqvist
  Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
  RELATED ARTICLES

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  Am beliebtesten