KotiReseptitSe esiintyy pääasiassa kesällä.Konditori selittää, mitä suklaan valkoinen pinnoite tarkoittaa

Se esiintyy pääasiassa kesällä.Konditori selittää, mitä suklaan valkoinen pinnoite tarkoittaa

Oletko koskaan avannut suklaapatukan, jota sinulla on ollut kotona pitkään, ja huomannut valkoisen päällysteen? Oletko miettinyt, mitä se tarkoittaa ja onko tällainen suklaa vielä turvallista syödä? Älä huoli, selitämme kaiken kohta.

Monilla meistä on tapana tehdä varasto erilaisia tuotteita.Esimerkiksi minun pakastimestani löytyy aina purkki täynnä jäätelöä, jonka „laitan“ talteen“ myöhempää tarvetta varten.Minulla on myös aina vähintään kaksi suklaapatukkaa keittiön kaapissa, joita voin ottaa, kun yhtäkkiä iskee makean himo.

Vaikka yritän yleensä täydentää näitä varastoja säännöllisesti, on aikoja, jolloin en syö makeisia moneen viikkoon.Useammin kuin kerran olen avannut suklaata, jota olen säilyttänyt pitkään, ja huomannut sen päällä valkoisen päällysteen. Ensivaikutelma voi olla selvä: suklaa on… pilaantunut.Hetkinen, oletko varma? Tuntui luontevalta sukeltaa tähän aiheeseen ja etsiä vastauksia kysymyksiini.

Tarkoittaako valkoinen jäännös suklaassa, että se on pilaantunut?

Kuten kävi ilmi, suklaan valkoisessa pinnoitteessa ei ole mitään vaarallista, joten se on turvallista syödä.Koko tilanne liittyy suklaan säilytystapaan ja voi johtua joko lämpötilan muutoksesta tai korkeasta ilmankosteudesta.

Adam Turoni, kondiittori ja suklaanvalmistaja, selitti yahoo! life:lle, miten suklaa valmistetaan.Hänen mukaansa suklaan valmistukseen kuuluu karkaisuprosessi, jossa suklaata kuumennetaan ja jäähdytetään , jotta siitä tulee kovaa ja kiiltävää.Suklaasta, joka käy läpi tämän prosessin, ei tule raitoja tai virheitä.

Toisaalta valkoista jäämää suklaassa, josta puhumme, kutsutaan „suklaan kimmeltymiseksi“.Se voidaan jakaa kahteen luokkaan: rasvainen ja sokerinen.Mitä eroa niillä on?

Valkoinen kukinta suklaan päällä.Konditori selittää

Suklaan rasvainen kukinta johtuu lämpötilan muutoksesta tai suklaan vääränlaisesta varastoinnista.Kun suklaa altistuu korkeille lämpötiloille, sen sisältämä rasva alkaa sulaa. Kun se jäähtyy uudelleen, tämä rasva muuttuu valkoiseksi kimalteeksi.

Toisaalta suklaan sokerikukinta liittyy kosteuden muutokseen.Silloin sokerikiteet liukenevat , jolloin suklaan pinnalle ilmestyy valkoinen kukinto.Tämä ilmiö voi esiintyä, kun suklaa jäähtyy.

Adam Turoni huomauttaa, että pelkän ulkonäön perusteella voi olla vaikea erottaa, minkälaisesta päällysteestä on kyse.Nopea testi voidaan kuitenkin tehdä.Jos suklaan päällä oleva kuorrute on sileän tuntuista, kyseessä on todennäköisesti rasvakuorrute.Jos taas päällyste on karhea, kyseessä on todennäköisemmin sokerikuorrute.

Suklaan säilytys

Miten suklaata sitten säilytetään, jotta se ei haalistuisi? Konditorien mukaan suklaan säilyttäminen jääkaapissa tai pakastimessa ei ole paras idea.Miksi? Korkea kosteus voi vahingoittaa suklaan rakennetta.

Elizabeth McDaniel, toinen haastatteluun osallistunut asiantuntija, korosti, että suklaa on parasta säilyttää huoneenlämmössä. Lisäksi kannattaa välttää paikkaa, jossa on pääsy voimakkaaseen valoon, kuumaan ilmaan, korkeaan ilmankosteuteen sekä voimakkaisiin hajuihin, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti suklaan makuun.Loppujen lopuksi kukaan meistä ei halua, että suosikkimakeisemme menettää ainutlaatuisen makunsa.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten