KotiMielenkiintoinenPuutarhurit kutsuvat sitä 'köyhyyskasviksi'.Se on hyvin vaarallinen.Se kestää vain yhden leikkauksen

Puutarhurit kutsuvat sitä ’köyhyyskasviksi’.Se on hyvin vaarallinen.Se kestää vain yhden leikkauksen

7. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Natalia van D).

Jokaisella maalla on omat tapansa ja jokaisella kasvilla on erilaiset uskomukset.Joillakin kukilla ei kauniista ulkonäöstään huolimatta ole hyvää mainetta kasvitieteen harrastajien keskuudessa.Tämä johtuu paitsi vanhoista taikauskoista myös ennen kaikkea niiden vaarallisista ominaisuuksista.Parantamisen omistajat, varokaa.

Ruukkukukat voivat piristää mitä tahansa tilaa.Pandemian aikana, kun vietimme paljon aikaa sisätiloissa, syntyi eräänlainen trendi – mitä enemmän ja vihreämpää, sen parempi.Ennen kuin päätät tuoda tietyn kasvin kotiisi, olisi kuitenkin viisasta tutustua sen vaatimuksiin.On nimittäin joitakin lajeja, jotka eivät nauti kovin hyvää mainetta, vaikka ne eivät vaadi sinulta liikaa huomiota.Joidenkin mukaan jotkin lajit „tuovat epäonnea kotiin“.

Hoja – köyhyyden kukka.Miksi sitä kannattaa välttää?

Hoja on Kaakkois-Aasiasta kotoisin oleva kukka. Luonnollisessa elinympäristössään se on epifyytti – se kasvaa muiden kasvien päällä. Slovakiassa sitä kasvatetaan pääasiassa ruukuissa. Vaha-ailakoita tavataan yleisesti maassamme. Makean tuoksuiset kukat näyttävät siltä kuin ne olisi tehty vahasta.Tästä syystä kasvia luullaan usein vahakasviksi.Ylläpito ja hoito eivät ole vaikeita.Aseta ruukku vain puolivarjoisaan paikkaan äläkä siirrä sitä liian usein nurkasta nurkkaan.Myöskään kastelua ei pidä unohtaa, vaikka hoyan tiedetäänkin kasvavan sitä paremmin, mitä vähemmän sitä hoidetaan.

Edes ruukun rajallinen tila ei estä sitä laajentamasta juuristoaan ja muodostamasta voimakkaita versoja.Muinaisista ajatuksista peräisin olevan teorian mukaan kasvia ei pitäisi ottaa kukinnan aikana.Mitä enemmän hedelmiä se vapauttaa, sitä suurempi epäonni natiiville koituu.Tälle lajille on annettu köyhyyden kukan nimitys. Joidenkin mukaan tämä ei koske ainoastaan aineellisia asioita vaan myös sydämen asioita.Osapuolten väliset riidat johtuvat hojin läsnäolosta kotitaloudessa.Mutta jätetäänpä taikausko, joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle, taakse ja tullaan tosiasioihin. Tavallaan kukka voi aiheuttaa todellisen uhan, mikä on todellinen syy harkita uudelleen sen viljelyä.

Hoja-kukka – vaara.Lasten vanhempien ja lemmikkieläinten omistajien on varottava

Vaikka hooja on yksi parhaista unohduskukkien kukista, on muistettava yksi seikka, joka aiheuttaa riskin lapsille ja karvaisille ystäville. Kasvin varret sisältävät myrkyllistä maidon kaltaista ainetta.Leikkaa varsi vain varovasti, niin mehu alkaa tihkua ulos.Ihokosketus voi aiheuttaa palovammoja ja tulehduksia. Siksi on tärkeää , että lasten vanhemmat ja lemmikkieläinten omistajat muistavat sijoittaa ruukun paikkaan, jossa pienet lapset eivät pääse kosketuksiin kasvin kanssa. Kuten aiemmin mainitsimme, sinun ei tarvitse pelätä, että kukan sijoittaminen vaikeasti saavutettavaan paikkaan johtaa säännöllisen hoidon puutteeseen. Se voi selviytyä todella pitkään, jos se jätetään oman onnensa nojaan.

Source: casadeabril

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten