KotiPuhdistusvinkitPaljonko maksaa ilmastoinnin käyttäminen tunnin ajan? Sen verran maksat miellyttävästä viileydestä

Paljonko maksaa ilmastoinnin käyttäminen tunnin ajan? Sen verran maksat miellyttävästä viileydestä

1. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/LightField Studios).

Kuuma sää on hyvin yleistä kesällä.Tästä syystä monet ihmiset päättävät investoida ilmastointilaitteeseen, jonka avulla he voivat alentaa lämpötilaa talossaan tai asunnossaan.Jotkut saattavat ihmetellä, kuinka paljon tunti ilmastointia oikeastaan maksaa.Kävi ilmi, että paljon riippuu kyseisen yksikön tehosta.

Kuinka paljon 1 tunti ilmastointia maksaa 50 m2:n asunnon jäähdyttämiseen?

Ilmastointi on laite, joka voi huomattavasti parantaa lämpöviihtyvyyttä sietämättömän kuumuuden aikana.Ihmiset, jotka harkitsevat investoimista tämäntyyppiseen laitteeseen saattavat miettiä, kuinka paljon 1 tunti ilmastointia maksaa.Osoittautuu, että paljon riippuu kyseisen laitteen jäähdytystehosta.

1 kWh:n sähkön keskihinta Slovakian kotitalouksille vuonna 2024 on noin 0,15 euroa arvonlisäveroineen.Tähän olisi lisättävä jakelukustannukset ja vero, mutta yksinkertaisuuden vuoksi jätämme ne pois.

Oletuksena on, että jokaista 10 neliömetriä kohti olisi oltava käytettävissä 1 kW jäähdytystehoa ilmastointia varten.Näin ollen 50 neliömetrin asunnon jäähdyttämiseen tarvitaan 5 kW jäähdytystehoa. Tämä on tietysti liiallista yksinkertaistamista, koska paljon riippuu myös asunnon pohjaratkaisusta.Tästä seuraa kuitenkin, että suurempien asuntojen jäähdyttäminen on kalliimpaa, koska tarvitaan tehokkaampia laitteita.

On kuitenkin tärkeää tietää, että yhden käyttötunnin aikana laite ei kuluta yhtä paljon sähköä kuin sen nimellisarvo.Yleensä kulutus on noin 3 kertaa pienempi.Tämä tarkoittaa, että ilmastointilaite, jonka jäähdytysteho on 5 kW, kuluttaa yhden käyttötunnin aikana 1,67 kWh, mikä vastaa 25 sentin kustannuksia.

Laskuri ilmastoinnin energiankulutuksesta ja kustannuksista

Kuinka paljon sähköä 3,5 kW, 7 kW tai 10 kW ilmastointilaite kuluttaa? Katso alla olevasta energiankulutuslaskurista helposti eri tehojen arvot:

  • Ilmastointilaite 3,5 kW – käyttötuntia kohden (kulutus n. 1,17 kWh): 17 € senttiä.
  • Ilmastointilaite 5 kW – käyttötunnilta (kulutus noin 1,67 kWh): 25 € senttiä.
  • 7 kW ilmastointilaite – käyttötuntia kohden (kulutus noin 2,33 kWh): 35 € senttiä.
  • 10 kW:n ilmastointilaite – käyttötuntia kohti (kulutus noin 3,33 kWh): 50 senttiä.

Kun otetaan huomioon, että ilmastointilaite toimii keskimäärin kuusi tuntia vuorokauden aikana, maksamme halvimmassa vaihtoehdossa 1 euroa ja kalleimmassa vaihtoehdossa 3 euroa käyttöpäivältä.Kannattaa tietää, että laite saattaa kuluttaa hieman energiaa, kun se on sammutettu, mutta jatkaa valmiustilassa.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten