KotiReseptitOpin nämä perunoiden säilytysniksit isoisältäni.Ne pitävät ne kiinteinä kevääseen asti

Opin nämä perunoiden säilytysniksit isoisältäni.Ne pitävät ne kiinteinä kevääseen asti

3. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Val_R).

Perunat maistuvat parhaiten alkukesällä, vaikka nautimme niiden mausta mielellämme ympäri vuoden.Ovathan nämä herkut yksi Slovakian suosituimmista vihanneksista.Siksi on hyvä tietää, miten niitä säilytetään, jotta ne eivät mätäne, muuta väriä tai versoa.Näin ne säilyvät seuraavaan kauteen asti.

Perunat ovat välttämätön lisuke illallisella tai nopea välipala.Siksi kannattaa tehdä kauden aikana varasto, jotta voit nauttia niistä tulevina kuukausina. Jos annat niille oikeat olosuhteet, ne säilyvät kiinteinä kevääseen asti.

Todistetut perunoiden säilytysmenetelmät

Jos et tarjoa perunoille oikeanlaisia olosuhteita, ne itävät nopeasti, menettävät lujuuttaan ja muuttuvat vihreiksi.Rypistyneet mukulat eivät vain näytä maukkailta, mutta niistä ei myöskään saa hyvää päivällistä.Mitä sinun on muistettava? Tärkeintä on kolme asiaa – riittävä kosteus, viileys ja paikka, johon valo ei osu.Ne on parasta säilyttää autotallissa, ruokakomerossa tai kellarissa kesän jälkeen, jos mahdollista. Tällaisessa paikassa niillä on mahdollisuus selvitä talven yli.

Liian kuuma ympäristö saa perunat alkamaan itää tai mädäntymään. Siksi ne on säilytettävä paikassa, jonka lämpötila ei ylitä kymmentä astetta.Toinen seikka on myös mainitsemisen arvoinen. Jos ilma on liian kuiva, vihannekset alkavat kuihtua, ja jos se on liian kostea, muodostuu hometta. Isoisälläni on tapa hoitaa tämä. Hän neuvoi minua sekoittamaan perunat tammenterhoihin tai kastanjoihin, jotka paitsi estävät niitä itämästä, myös vievät tarpeettoman kosteuden ilmasta.

Missä säilytätte perunoita?

Tiiviit pakkaukset toimivat parhaiten – puulaatikot tai ilmakorit estävät perunoiden mätänemisen. Älä pinoa niitä liian tiiviisti päällekkäin. Jotkut levittävät ne yksitellen hyllyille tai lattialle ja peittävät ne oljilla tai paperilla talveksi.Jos olet kerännyt useita eri lajikkeita, on parasta säilyttää kukin lajike erikseen.Mukuloilla on taipumus olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Varastointiaikana on hyvä poistaa ajoittain vaurioituneet tai itävät yksilöt. Näin niillä on mahdollisuus selvitä kevääseen asti.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten