KotiVinkkejä kotiinOletko maalannut asuntosi? Ota selvää, missä pääset eroon ämpäreistä ja maalipurkeista ennen...

Oletko maalannut asuntosi? Ota selvää, missä pääset eroon ämpäreistä ja maalipurkeista ennen kuin teet virheen

5. 7. 2024 (Kuva:shutterstock.com/KinoMasterskaya).

Maali luokitellaan rakennus- ja maalausjätteeksi ja pidetään sellaisena vaarallisena jätteenä.Moni luulee, että kun remontti on valmis, tyhjä tölkki voidaan heittää pois muovi- ja metalli- tai sekajäteastiaan.Tämä on kuitenkin virheellistä ajattelua.Mitä ylijäämämaaleille ja tyhjille ämpäreille pitäisi tehdä? Ehdotamme, miten ne voi hävittää ympäristöä vahingoittamatta.

Tyhjät maaliämpärit tai ämpärit, joissa on maalijäämiä, eivät saa päätyä tavallisiin roskakoreihin. Eikä ainakaan tähteitä saa kaataa lavuaariin tai vessanpönttöön. Tämä voi johtaa jätevesiputkien tukkeutumiseen tai jopa pumppaamon juoksupyörien rikkoutumiseen.

Asukkaiden on sitten itse maksettava tällaisesta käyttäytymisestä aiheutuvat kustannukset lisääntyneiden jätehuoltomaksujen vuoksi. Maalit luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi, ja ne on käsiteltävä sen mukaisesti.Mitä jätteille pitäisi tehdä seinien maalaamisen jälkeen?.

Mitä tehdä ylijääneelle maalille? Älä heitä niitä pois tai kaada niitä pois

Kannattaa käyttää nettilaskuria, jolla voit laskea, kuinka paljon maalia tarvitset seinien maalaamiseen.Säästät omaa rahaa – miksi ostaa enemmän kuin oikeasti käytät? Kuitenkin käytännössä ämpäreissä saattaa olla ylijäämämaalia, jota ei todellakaan tiedä, mihin sitä käyttäisi.Kannattaa siis muistaa, että maalia ei välttämättä kulu yhdellä käyttökerralla.

Hyvin suljetussa astiassa, jota säilytetään kuivassa ja varjoisassa paikassa, maalin pitäisi säilyä pidempään. On aina hyvä noudattaa valmistajan ohjeita.Voit myös lahjoittaa maalin jollekin sitä tarvitsevalle; naapureille, perheelle, ystäville tai jopa säätiöille, jotka suunnittelevat remonttia.

Jätteet remontin jälkeen.Minne heitätte maalipurkit pois?

Käytettyjen maalipurkkien ämpärit eivät voi mennä tavalliseen roskikseen.Voit kokeilla jättää ne kauppaan – jotkut kaupat tarjoavat mahdollisuuden palauttaa ostamasi tölkit. Pakkaukset kerätään asiakkailta ja myydään myöhemmin jätteenkäsittelyyn erikoistuneille yksiköille.

On kuitenkin parasta viedä tyhjät maaliämpärit keräyspihalle.Tämä on yhdyskuntajätteen keräyspiste. Tällaisia paikkoja on jokaisessa kunnassa.Siellä voit hävittää remontin jälkeen jääneet vaaralliset jätteet maksutta.Jos sinulla ei ole kiire, voit myös odottaa liikkuvaa vaarallisten jätteiden keräyspalvelua. Tarkista kuitenkin kunnan tai kaupungin verkkosivuilta, milloin se järjestetään.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten