KotiPuhdistusvinkitNe ovat halpoja, emmekä osta niitä ollenkaan.Ne puhdistavat suolistoa kuin pölynimuri, ne...

Ne ovat halpoja, emmekä osta niitä ollenkaan.Ne puhdistavat suolistoa kuin pölynimuri, ne auttavat laihtumaan

Ne näyttävät huomaamattomilta ja jakavat ominaisuuksia kaurahiutaleiden kanssa.Leseet voivat tehokkaasti auttaa laihtumaan ja saada olon paremmaksi, mutta niillä on myös monia muita terveyshyötyjä, jotka tulevat tarpeeseen muutenkin kuin vain laihdutettaessa.

Leseillä ja kaurahiutaleilla on paljon yhteistä.Leseet ovat viljan uloin kerros, joka muodostaa hiutaleita, ja ne muodostuvat, kun viljat, kuten vehnä, kaura, ruis tai spelttivehnä, jauhetaan.Aikoinaan jätteeksi katsottuja leseet arvostetaan nykyään niiden terveysominaisuuksien vuoksi.Ne sisältävät valtavia määriä kuitua, kivennäisaineita ja vitamiineja, jotka ovat keskittyneet tähän viljan uloimpaan osaan.

Miksi syödä leseet?

Kaupasta löytyy helposti erilaisia lesejä.Suosituimpia ovat vehnä-, kaura- ja ruisleseet.Ne kaikki sisältävät kuitua, mutta eroavat koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan. Vehnäleseet sisältävät eniten kuitua, joten ne sopivat erinomaisesti laihduttajille. Kauraleseissä on vähemmän kuitua, mutta ne sisältävät arvokasta linolihappoa.Ruisleseissä puolestaan on runsaasti kaliumia ja magnesiumia, jotka hyödyttävät sydäntä ja auttavat säätelemään verenpainetta.

Kuiduilla on keskeinen rooli lihavuuden torjunnassa Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat tuotteita, joissa on runsaasti tätä ainesosaa, ja leseet, erityisesti vehnäleseet, ovat erinomainen lähde.Leseistä saatavien kuitujen nauttiminen saa kylläisyyden tunteen kestämään pidempään, mikä vähentää halua napostella aterioiden välillä.

Lisäksi leseillä on myönteinen vaikutus aineenvaihduntaan ja ne hyödyttävät myös suolistoa, mikä voi vähentää paksusuolen syövän riskiä. Ne edistävät suoliston hyödyllisen mikroflooran kehittymistä ja auttavat säätelemään veren glukoosipitoisuutta. Jos sinulla on ongelmia korkean kolesterolin kanssa, leseiden sisällyttäminen ruokavalioosi voi olla erittäin hyödyllistä.

Leseiden käyttö keittiössä.Miten syödä leseet?

Kun totut leseiden makuun, huomaat, että niillä on monia käyttötarkoituksia keittiössä.Niiden arvokkaat ominaisuudet eivät häviä edes ruoanlaitossa tai leivonnassa. Voit paahtaa niitä pannulla ja lisätä niitä salaatteihin tai salaatteihin, kermaisiin keittoihin ja käyttää niitä jopa makeissa leivonnaisissa, kuten kaurakakkujen tai leivän seassa. Ne sopivat hyvin myös kasvispasteijoihin, perunapannukakkuihin ja niitä voi käyttää liha- tai kasvispihvien lisukkeena.Niitä voi myös ripotella myslin päälle.

Tärkeää on kuitenkin, että leseiden sisältämä kuitu on aine, joka sitoo huomattavia määriä vettä, joten on tärkeää lisätä nesteen saantia (vähintään 1,5-2 litraa päivässä), jos sisällyttää ruokavalioonsa enemmän kuitua esimerkiksi leseiden muodossa. Leseiden sisältämä kuitu tarvitsee toimiakseen vesipitoisen ympäristön.Muuten sen vaikutukset voivat olla haitallisia ummetuksen muodossa. Kuinka paljon leseet pitäisi syödä päivässä? Jos leseet eivät ole kuuluneet ruokavalioosi aiemmin, aloita pienellä määrällä eli 2-3 teelusikallista päivässä vatsakipujen ehkäisemiseksi.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten