KotiReseptitMurskaa se, kaada sen päälle vettä ja käsittele sillä mansikan taimia.Et ole...

Murskaa se, kaada sen päälle vettä ja käsittele sillä mansikan taimia.Et ole koskaan saanut maukkaampia hedelmiä

30. 6. 2024 (Kuva: Pixabay/NataTamarli).

Mansikat ovat vähän huoltoa vaativia, joten jopa aloittelevat puutarhurit voivat kasvattaa niitä.Jos annat niille hieman aikaa, ne palkitsevat sinut maukkaalla ja makealla sadolla.Mitä voit tehdä varmistaaksesi, että mansikat tuottavat runsaasti hedelmiä? Näiden vinkkien avulla voit syödä niitä koko kesän.

Kun istutat mansikoita, odotat innokkaasti ensimmäisiä hedelmiä.Ennen kuin ne ilmestyvät, sinun on tehtävä muutama asia, jotta niistä tulee suuria ja maukkaita.Jokainen muistaa kastella, multaa tai leikata versoja säännöllisesti.Kasveja kannattaa kuitenkin auttaa kotitekoisella lannoitteella, jonka teet suosikkituotteesta.

Mitä voit tehdä, jotta mansikoista tulisi runsaasti hedelmiä? Panosta yhteen keittiön ainesosaan

Jos pidät mehukkaista hedelmistä, valmista mansikoille orgaaninen hoitoaine.Koska se on täysin luonnollinen, se ei vaikuta kielteisesti hedelmän makuun.Sinun ei tarvitse käyttää rahaa kaupasta ostettuun lannoitteeseen, koska löydät kaiken tarvittavan keittiöstäsi.Valmista:

  • 50 g tuorehiivaa,.
  • 60 g sokeria,.
  • 5 litraa lämmintä vettä.

Murenna hiiva kulhoon ja liuota se pieneen määrään vettä.Lisää sokeri, sekoita ja jätä liuos käymään lämpimään paikkaan muutamaksi tunniksi.Kun huomaat, että keitoksen tilavuus on kaksinkertaistunut, sekoita se muun veden kanssa suuressa astiassa, esimerkiksi ämpärissä.

VINKKI! Jos haluat mansikoiden tuottavan maukkaita ja suuria hedelmiä, kastele pensaat 3 viikon välein hiivalannoitteella.Varo kastelemasta lehtiä.

Mitä ruiskutetta käyttää mansikoille? Toimi nyt, ennen kuin taudit tuhoavat sadon

Mansikat kärsivät usein harmaahomeesta.Sitä esiintyy yleensä taimien hedelmissä ja kukissa.Tauti kehittyy hitaasti, jo kukinnan aikana, mutta se voi ilmaantua myös paljon myöhemmin, esim.Sadonkorjuun aikana.Miten voit suojella mansikoita harmaahomeelta? Tee kotitekoinen suihke, joka auttaa pelastamaan hedelmät.Sen valmistamiseen tarvitset: 2 ruokalusikallista ruokasoodaa, teelusikallinen astianpesuainetta, 2 teelusikallista harmaata saippuaa (sen ei tarvitse olla nestemäistä, voit raastaa sellaista, joka tulee paloina) ja 2 litraa lämmintä vettä.Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada suihkepulloon.Suihkuta kasvit kerran viikossa.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten