KotiReseptitMonilla ihmisillä on niitä puutarhassaan eivätkä he tiedä tätä ihmeellistä vaikutusta ollenkaan:...

Monilla ihmisillä on niitä puutarhassaan eivätkä he tiedä tätä ihmeellistä vaikutusta ollenkaan: Karhunvatukat parantavat sinut, etkä edes syö niitä!

Tähän aikaan vuodesta ne kypsyvät metsissä, myös meidän puutarhoissamme.Tätä mustaa hedelmää on juhlittu jo antiikin Kreikasta lähtien, ja se on yhtä vanha – ja ehkä jopa vanhempi – kuin ihmiskunta itse.

Viime vuosina karhunvatukat ovat kuitenkin unohtuneet ja niiden suositummat metsänsukulaiset, mustikat ja karpalot, ovat nousseet etualalle Karhunvatukkaa ei kuitenkaan missään nimessä pidä unohtaa.

Niissä piilee vihreän metsän seesteisyys ja voima

Karhunvatukat voivat kasvaa hyvin ankarissa olosuhteissa, ja ainoa ase, jolla ne voivat puolustautua, ovat terävät piikit.

Heidän voimansa ja sitkeytensä tuloksena syntyy mustia hedelmiä, jotka ovat terveyden, voiman ja mielenrauhan salaisuus.

Täynnä ravintoaineita

Kuka olisi arvannut, että tämä hedelmä sisältää sellaisen ainutlaatuisen yhdistelmän vitamiineja ja ravintoaineita , jota emme tapaa samassa muodossa missään muussa hedelmässä? Ne ovat kirjaimellisesti täynnä kalsiumia, B-vitamiineja, C-, K- ja E-vitamiinia.

Ne torjuvat syöpää

Arvokkaat flavonoidit toimivat voimakkaana antioksidanttina, joka vapauttaa elimistön haitallisista aineista.

Jopa on osoitettu, että karhunvatukat voivat vähentää merkittävästi syöpäsolurakenteiden riskiä ja vähentää myös kemoterapian kielteisiä vaikutuksia.

Nivelille ja lihaksille

Karhunvatukan siemenet sisältävät öljyjä ja salisylaatteja – niitä käytetään tulehduksen ja reuman hoitoon.

Karhunvatukat hyödyttävät nivelten, lihasten ja jänteiden yleistä terveyttä, ja ne ovat erityisen hyviä aktiiviurheilijoille ja henkilöille, jotka kärsivät tuki- ja liikuntaelimistön sairauksista ja usein esiintyvistä tulehduksista tuki- ja liikuntaelimistössä.

Diabeteksen ennaltaehkäisy

Ellagihapon ansiosta karhunvatukat pystyvät vaikuttamaan verensokeri tasoihin pitämällä ne tasapainossa, mikä estää diabeteksen oireiden puhkeamista ja pahenemista.

Nuoruuden eliksiiri

Jo antiikin Kreikassa naiset pitivät karhunvatukkaa kauneuden ja nuoruuden lähteenä.

Nykyään tiedämme, että nämä vaikutukset johtuvat pääasiassa korkeasta magnesiumpitoisuudesta, A- ja C-vitamiineista sekä edellä mainitusta ellagiinihaposta.

Nämä aineet takaavat ihon, hiusten ja kynsien lujuuden.

Lisäksi ne ravitsevat ihoa sisältäpäin ja toimivat siksi paremmin kuin kalliit kaupoista saatavat voiteet.

Ne auttavat sinua laihtumaan

Karhunvatukat, toisin kuin muut hedelmät, sisältävät minimaalisen vähän sokeria.Lisäksi ne voivat kirjaimellisesti käynnistää aineenvaihduntasi ja auttaa sinua laihtumaan terveellä tavalla.

Sinun ei tarvitse syödä niitä ja jopa, sinun tarvitsee vain keittää muutama lehti!

Parantava tee useisiin vaivoihin

Karhunvatukan lehdet ovat kirjaimellisesti täynnä kalsiumia, B-vitamiineja (erityisesti arvokasta B12) , C-, K- ja E-vitamiinia..

Ne ovat erityisiä myös siksi, että niiden rautapitoisuus on korkea, sillä niiden lehdissä on enemmän rautaa kuin puutarhoissamme yleisesti viljellyissä lehtivihanneksissa. .

Myös sisältää askorbiinihappoa, hyödyllisiä mineraaleja, aminohappoja.

Keitokset, infuusiot ja teet voivat säätää ruoansulatusta, ovat hyödyllisiä iholle, ja jos huuhtelet suusi lehtien keitoksella, sinulla on loistava suuveden korvike, joka myös torjuu tulehduksia ja parodontiittia.

Lisäksi ne ovat erinomaisia myös suun tulehduksen ja turvonneiden nielurisojen aikana. Lehdet toimivat diureettina, edistävät hikoilua (mikä on erityisen tärkeää sairauksien ja virusten aikana) ja torjuvat virtsatietulehduksia.

Karhunvatukanlehtien tee vahvistaa vastustuskykyä ja toimii tehokkaana ennaltaehkäisynä sairauksien ja epidemioiden aikana.Lisäksi se tuoksuu todella hämmästyttävältä.

Tarvitsemme:

250 ml (1 kupillinen vettä).

1 ruokalusikallinen kuivattuja sarviapilan lehtiä.

Menettelytapa:

Kaada kiehuvaa vettä lehtien päälle ja anna hautua 10 minuuttia.Siivilöi ja juo suojaamaan sairauksilta 1 x päivässä.Juo 3 kertaa päivässä nopeuttaaksesi toipumista.

Nauti rohkeasti vähintään kourallinen tätä hedelmää joka päivä karhunvatukkakauden aikana.Lisää niitä jogurttiisi, tee karhunvatukkasmoothie tai nauti kulhollinen karhunvatukoita sokerisen jälkiruoan sijaan.Teet todella paljon terveytesi hyväksi.

Voit vapaasti lisätä kourallisen kuivattuja lehtiä myös kylpyyn.Niiden tuoksu tuo sinulle stressinpoistoa, rauhoittumista ja vapauttaa sinut jännityksestä.

Lehtiuute diabeetikoille

Valmista se kahdesta ruokalusikallisesta murskattuja kuivattuja lehtiä ja keitä ne 250 ml:ssa kiehuvaa vettä, anna hautua 20 minuuttia.

Jaa keittäminen 3 osaan.

Juo 3 kertaa päivässä.Tämä kuuri sopii kaikille, jotka kärsivät diabeteksesta.Hemmottele itseäsi kuurilla kerran 3 viikon välein.

Helpotusta ruoansulatuskanavan ongelmiin

Ripuliin, gastriittiin ja jopa haavaumiin voit kokeilla keittämisen parantavia ominaisuuksia.Suuri lusikallinen kuivattuja lehtiä keitetään lyhyesti ja otetaan kolme kertaa päivässä, aina 20 minuuttia ennen ateriaa.Tätä hoitoa varten on suositeltavaa neuvotella lääkärin kanssa, sillä keittoa eivät saisi käyttää henkilöt, joilla on erityisiä ohutsuolen sairauksia.

Parodontiitin ja muiden stomatiittien hoitoon

Ota 4 ruokalusikallista kuivattuja lehtiä, 2 kupillista vettä ja keitä lyhyesti.Anna hautua puoli tuntia, siivilöi ja käytä suun huuhteluun suuveden sijasta.Vihreiden lehtien pureskelu on hyödyllistä ikenien ja siten myös hampaiden terveydelle.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten