KotiVinkkejä kotiinMiten kokeneet datsan viljelijät kastelevat vihannespuutarhan: kiinnitä huomiota maaperän ominaisuuksiin ja koostumukseen

Miten kokeneet datsan viljelijät kastelevat vihannespuutarhan: kiinnitä huomiota maaperän ominaisuuksiin ja koostumukseen

Yksi tärkeimmistä tekijöistä kasvien onnistuneen kasvun ja kehityksen kannalta on oikea kastelu.Oikea-aikaisesta ja pätevästä kastelusta riippuu viljelykasvien tuotto, niiden maku ja yleinen kunto.

Kosteuden puute tai liiallinen kosteus voi johtaa kasvien kuolemaan, joten puutarhureiden on noudatettava tiettyjä sääntöjä kastellessaan.Tässä artikkelissa tarkastelemme perusperiaatteita ja suosituksia vihannespuutarhan ja puutarhan tehokkaan kastelun järjestämiseksi.

Vaihe 1 : Harkitse maaperän tyyppiä.Hiekkamaat vaativat tiheämpää kastelua, koska ne menettävät kosteutta nopeasti.Tiivis maaperä sen sijaan säilyttää vettä pidempään, ja sitä tulisi kastella harvemmin.Seisova vesi on vaarallista, koska se johtaa maan happamuuden lisääntymiseen ja kasvien juuriston mätänemiseen.Tämän estämiseksi on tehtävä pieniä uria ylimääräisen veden poistamiseksi.

Vaihe 2 : Määritä paras kasteluajankohta.Puutarhurit suosittelevat välttämään kastelua lounasaikaan, jolloin vesi haihtuu nopeasti auringonvalossa.Kasvien kastelua myöhään illalla kannattaa myös välttää, sillä liiallinen kosteus voi johtaa sienitautien kehittymiseen.Sopivin aika kasteluun – varhaiset aamutunnit.

Vaihe 3 : Noudata suositeltua kastelutiheyttä.Ulkokasveille suositellaan kastelua joka toinen päivä.Kasvihuonekasvit vaativat tiheämpää kastelua – kaksi kertaa päivässä.

Vaihe 4 : Noudata tehokkaan kastelun sääntöjä.Kastele kasvien juuristovyöhyke ja vältä lehtien kastumista, sillä se voi johtaa sienitulehduksiin.Kastelun jälkeen maaperää on löysättävä, jotta happi pääsee juurille.Kasteluveden lämpötilan tulisi olla vähintään 18 celsiusastetta.

Näiden yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen luo optimaaliset olosuhteet kasvien kasvulle ja kehitykselle vihannespuutarhassasi tai puutarhassasi.Asianmukainen kastelu takaa korkean sadon, säilyttää niiden maun ja estää kasvien kuolemisen kosteuden puutteesta tai liiallisesta kosteudesta.Noudattamalla näitä suosituksia voit menestyä vihannesten, hedelmien ja kukkien viljelyssä tontillasi.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten